Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ACİL: Waves Platform’dan Uyarı Geldi, Siteye ‘Seed’ Girişi Yapılmamalı

Waves Platform bundan yaklaşık bir saat önce acil bir gönderi paylaşarak kullanıcılara uyarıda bulundu. Waves Platform kullanıcıları bir sonraki açıklamaya dek seed’lerini siteye girmemeleri konusunda uyardı.

Waves son birkaç aydır yeni bir sürüm üzerinde çalışıyordu ve Waves Client 1.0.0’ın bugün nihayet kullanıma hazır olduğunu duyurdu. Ancak bu duyurunun ardından birkaç saat geçmesiyle birlikte başka bir duyuru daha geldi ve kullanıcıların şu anda seed’lerini siteye girmelerinin tehlikeli olacağı söylendi.

Yeni sürümün yayınlanmasıyla şu anda yaşanan sorun arasında bir bağlantı olması kuvvetle muhtemel. Kullanıcıları siteye giriş yapma konusunda uyaran Waves ekibi Twitter üzerinden şu gönderiyi paylaştı:

Bunun haricinde şu an siteye giriş yapmayı denediğinizde şöyle bir uyarıyla karşılaşmanız da gayet muhtemel:

Bu uyarıya göre bir yorum yapacak olursak Waves’in şu anda SSL sertifikasıyla ilgili bazı sorunlar yaşadığını söyleyebiliriz. Bu sertifika özellikle login işlemlerinin güvenli bir şekilde gerçekleşmesini sağlıyor.

Waves ekibinden henüz durumun detaylarıyla ilgili bir paylaşım yapılmadı ancak bizim tahminlerimize göre şu anda bu sertifikayla ilgili bir sorun yaşanıyor. Eğer sorun gerçekten SSL sertifikasıyla ilgiliyse şu anda siteye seed’inizi girmenizin gerçekten hiç güvenli olmayacağını söyleyebiliriz.

Waves ekibinin durumla ilgili detayları ne zaman paylaşacağını bilemiyoruz ancak yapılacak yeni araştırmaları takip ediyor olacağız. Ancak Waves’in yaşadığı sorun çoğu kullanıcıyı sinirlendirmiş durumda. Waves Platform’un Twitter üzerinden paylaştığı uyarı gönderisine bazı Türk kullanıcılar da tepki gösterdi. Bu yorumlardan bazıları şu şekilde:

“@brkbsr: umarım bir sorun olmaz. bilmiyorum ben de girdim..”

@TobbyKitti: Çer çöp platform.. Çer çöp”

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment