Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Güney Kore’nin En Büyük Telefon Şirketinden Blockchain Hamlesi

Güney Kore‘nin en büyük telefon şirketi olan ve devlete bağlı olan KT Corporation, ticari amaçlarla Blockchain bazlı bir ağ geliştirdiğini duyurdu. Şirketin Güney Kore’nin her yerine yayılmış bir altyapısı bulunuyor. Şirket bu altyapısının üstüne bir Blockchain katmanı eklemiş durumda.

Korea Herald gibi yerel kaynaklara göre şirketin Blockchain teknolojisinden faydalanmasının amacı mevcut altyapıyı “daha güvenli ve şeffaf” bir hale getirmek. KT’nin Blockchain merkezinden sorumlu olan Seo Young-il, Blockchain teknolojisinin telekomünikasyon alanında kullanılabileceğini ve bu teknolojiden özellikle güvenlik ve veri yönetimi konularında verim alınabileceğini düşünüyor:

“Mevcut altyapıları Blockchain teknolojisiyle buluşturmamızdaki amaç bazı işlem sorunlarını gidermek ve mevcut ağı daha güvenli bir hale getirmek.”

KT, oluşturduğu bu yeni altyapıyla birlikte hem bireysel hem de kurumsal kullanıcılara daha güvenli bir ağ sunmayı hedefliyor. Kullanıcılar artık dijital verilerini bu ağ aracılığıyla çok daha güvenli bir şekilde depolayabilecek ve aktarabilecekler. İddialara göre KT’nin yeni ağı saniyede 2 bin 500 işlem kaldırabiliyor. Saniyede 2 bin 500 işlemin ne kadar büyük olduğunu göstermek için zamanında Vitalik Buterin’in yapmış olduğu bir yorumu paylaşalım:

“Bitcoin saniyede üç işlemden biraz daha az işlem kaldırıyor. Ethereum saniyede beş kaldırıyor. Uber’da saniyede 12 sürüş yapılıyor. Blockchain’in Visa’nın yerini alması için birkaç sene daha lazım.”

Güney Kore’deki Blockchain piyasası git gide büyümeye devam ediyor. Hatta bazı kaynaklara göre Kore’deki Blockchain sektörü dört yıl içerisinde 20 kat büyüme gösterecek ve piyasanın şu anda 44 milyon dolar olan değeri 2022 yılında 887 milyon dolara çıkacak.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment