Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Adam Back Bitcoin Ordinalleri Hakkında Konuştu: “Durduramazsınız”

Blockstream CEO’su Adam Back, Bitcoin blockchaininde yaşanan tıkanıklığın ardından Layer 2 çalışmalarının önemini vurguladı.

Hashcash’in mucidi Adam Back, sosyal medya paylaşımında, “Bitcoin’deki JPEG’leri durduramazsınız.” yorumunu yaptı. Back, Bitcoin ağındaki artan işlem ücretleri sayesinde insanların Layer 2 projelerini daha çok benimseyeceğini düşünüyor.

Ordinaller sayesinde Bitcoin blockchainindeki satoshilere görsel, video gibi veriler eklenip nitelikli fikri tapular (NFT) oluşturulabiliyor.

Bitcoin ağındaki işlem ücretleri, bu trendin popülerleşmesi sonucunda yükselmeye başladı. Layer 2 çözümleri, Bitcoin gibi blockchainlerin ölçeklenmesini ve işlem maliyetlerinin düşmesini sağlıyor.

Bitcoin geliştiricilerinden Luka Dashjr, ordinallerin Bitcoin ağındaki bir açıktan faydalanılarak oluşturulduğunu ve blockchaini spamladığını söyleyip, bu sorunun giderilmesi için çağrıda bulunmuştu.

Adam Back’in bunların durdurulamayacağı yorumuna yanıt veren Dashjr, “Durdurabiliriz. Tıpkı geçen on yılda yaptığımız gibi.” dedi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!