Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Goldman Sachs Bitcoin İçin Boğa Sinyali Verdi: 2023 Onların Yılı Oldu!

Bankacılık devi Goldman Sachs, kripto para piyasasının 2023 yılında kayda değer oranda kurumsallaştığını raporladı.

Goldman Sachs kısa süre önce yayınladığı raporda, kripto para piyasasının 2023 yılına yakından bir bakış attı. Dev şirket, kripto para piyasasının bu yıl giderek daha fazla kurumsallaştığını belirtirken bunun fiyat ve açık pozisyon (open interest) üzerindeki olumlu etkisine değindi.

Sunulan raporda kripto para piyasasının kurumsallaştığına dair en ciddi verinin türev piyasalarında kendini gösterdiğini belirtirken Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) için rekor seviyeye ulaşan açık pozisyon verilerine yer verildi.

Rapora göre, spot bir Bitcoin ETF’sinin onaylanmasına yönelik beklentisi, borsada işlem gören (ETP) ürünlere ve vadeli ETF’lere de yansıdı. Bu tür ürünler yılın son çeyreğinde toplam 1,9 milyar dolar girişe ev sahipliği yaptı:

Piyasanın kurumsallaşması en çok türev piyasasında kendini gösterdi. CME, bitcoin (BTC) ve eter (ETH) vadeli işlemlerinde ve opsiyon ticaretinde istikrarlı bir artış gördü ve 4. çeyrekte açık ilgiye göre en iyi BTC vadeli işlem borsası haline geldi. Bitcoin ve Ethereum açık pozisyon miktarı yılın ilk dokuz ayında yatay seyretti ancak ekim ayındaki fiyat hareketleri, potansiyel bir spot Bitcoin ETF onayı için pozisyon alma ve/veya türevler yoluyla riskten korunma fırsatını değerlendiren kurumsal yatırımcıların ilgisini beraberinde getirdi.

Bitcoin’in açık pozisyon miktarı 2023 yılının dördüncü çeyreğinde 4 milyar doların üzerine çıktı. Açık pozisyon, yatırımcılar tarafından tutulan ve aktif pozisyonları temsil eden toplam ödenmemiş türev sözleşme sayısıdır.

Sunulan rapora göre açık pozisyonlardaki bu artış kurumsalların kripto para piyasasına girişini temsil ederken yaşanan yükseliş en temelinde bu gerekçeye bağlandı.

Kasım ayında sunulan verilere göre dünyanın en büyük kripto para opsiyon borsası Deribit üzerindeki Bitcoin açık pozisyon oranı tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşmıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!