Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Adını Bile Duymadığınız Ethereum Tokeni, Ağın Yüzde 11’lik Gas Miktarını Tüketiyor!

Popüler sosyal medya platformu Reddit‘in kullanıcılarından birisi, adı sanı bile duyulmamış bir Ethereum tabanlı tokenin, ağdaki mevcut gas miktarının ciddi bir miktarını tükettiğini öne sürdü.

Gas, temel olarak Ethereum ağında işlemlerin yapılması için gereken ‘yakıt’ olarak bilinmekte ve kullanıcılar yapılan işlemin boyutuna göre belirli gas ücretleri ödemekte. Farklı akıllı kontratlar da farklı gerekliliklere sahip. Olay tam olarak Bitcoin ağındaki işlem ücreti gibi olmasa da, teknik olarak ne kadar fazla gas gerekiyorsa, işlem de o kadar pahalı olmakta. Aynı anda ne kadar fazla işlem yapılırsa, ağın kaynakları da o kadar azalıyor ve gas fiyatları da o denli artıyor.

Ethereum ağındaki en büyük gas tüketen uygulamaları ve projeleri takip eden bir internet sayfası da, adı duyulmayan bu akıllı kontratın ağdaki en fazla gas miktarını tükettiğini doğruladı.

%10’un üzerinde gas tüketen  Bombay merkezli Omniscience Capital isimli projenin kendi internet sayfasında bile blockchain ürünleri ile ilgili bilgi bulunmuyor. Bunun yanı sıra firma hakkında ne Google ne de başka bir arama platformunda herhangi bir değer bilgisi de yok. Basın saatine göre 72.000’in üzerinde işlem yapan bu firma, ODF isimli kendi tokenine sahip ancak tokenin tam olarak ne için kullanıldığı belirsiz. İşin daha ilginç yanı, tokenin üreticisinin kim veya hangi kurum olduğu da bilinmiyor ve ODF temel olarak CKC isimli başka bir değeri veya üreticisi bilinmeyen tokenle işlem görmüş.

CCN kaynağının haberine göre bu denli işleme sahip bir token, yakın zamanda yeni bir sürpriz veya büyük bir proje olarak karşımıza çıkabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment