Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ekran Kartı Devi AMD, Asus, MSI ve ASROCK Gibi Firmalarla Ortaklaşa, 8 Yeni Kripto Para Madencilik Cihazı Üretecek!

Önde gelen ekran kartı üreticilerinden AMD, 25 Ekim tarihinde 2018 yılının üçüncü çeyreğine ilişkin yayınladığı mali raporunda, Blockchain ve kripto para sektörü ile ilgili yapılan ekran kartı satışlarının oldukça düşük hacimlere ulaştığını ifade etmişti.

Ancak 5 Kasım tarihinde AMD’nin resmi sitesinden yapılan bir duyuruya göre, firma madencilik cihazları ve bununla ilgili ekran kartları konusunda henüz pes etmiş değil. Kaliforniya menşeli ekran kartı üreticisi, yedi büyük teknoloji firmasıyla ortaklık imzaladığını ve gelecek tarihlerde 8 adet yeni kripto para madencilik cihazı üreteceğini duyurdu.

AMD’nin internet sayfasında yer alan bilgilere göre, ünlü ekran kartı üreticisi 8 yeni madencilik cihazı üretebilmek için sırasıyla Sapphire, ASROCK, ASUS, MSI, Biostar, TUL ve Rajintek gibi önemli isimlerle ortaklık imzaladı. Üretilecek yeni madencilik cihazlarının ”En Üst Düzey Stabilite”, ”7/24 performans” ve ”Kurumsal-Seviyede Kalite” sağlayacağı vurgulanmakta.

AMD bunun yanı sıra söz konusu ortaklıkların piyasaya yeni rekabet ve çözümler getireceğini de vurguladı. İlgili haberin yer aldığı sayfada kripto para birimlerine toplamda iki kere değiniliyor ve bunların birisi blockchain teknolojisinin ”en bilinen kullanım alanı” iken, diğeri de bölümün başlığında yer alan ”Kripto Para Birimlerinin Ötesinde Blockchain” kısmı.

AMD geçtiğimiz 31 Ekim tarihinde de blockchain teknolojisi hakkında bir video yayınlamış ve teknolojinin temel özellikleri hakkında genel bir bilgi sunmuştu. Video içerisinde blockchain’in güvenlik, gizlilik gibi kilit avantajlarına vurgu yapılmakta.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment