Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Sözde Bitcoin Dolandırıcılığı Yüzünden Miami Havaalanında Bomba Tehditi

Bitcoin’in değeri günden güne dalgalanırken, Bitcoin dolandırıcılıkları da gayet olağan bir hale geldi. Yine de bir Bitcoin dolandırıcılığının Havalimanı patlatma tehdidine varması, sektörün bugüne kadar görmediği olaylardan birisi olarak tarihe geçti.

Kendisinin de dolandırıldığı bir Bitcoin sahtekarlığında, FBI yetkililerinden beklediği desteği göremeyen Hintli genç, Miami Uluslararası Havalimanını içeren tehditlerde bulundu. İddialara göre babasından 1000 dolar alıp Bitcoin’e yatıran genç, ilk yatırımından büyük kârlar elde etti.

Genç adam sorgulandığı esnada dolandırıcının kendisine büyük kârlar elde etmeyi vadettiğini, ancak dolandırıcının gencin bütün parası ile kaçtığını ifade etti.

Parasını nasıl geri alacağı konusunda yollar arayan genç, yardım istemek amacı ile ABD Federal Araştırma Bürosunu (FBI) en az 50 kez arayarak dolandırıcıyı adalete teslim etmek istedi. Sorgu raporuna göre genç şöyle iletti:

“FBI’dan düzgün bir cevap alamayınca Miami Havaalanı yetkililerini arayarak bir saldırı düzenleyeceğimi, AK-47, el bombası ve intihar bombaları ile havaalanını patlatacağımı söyledim.”

Gencin sahte kimlik ve e-posta hesabı kullanarak bu tehditlerde bulunduğu tespit edildikten sonra, FBI, gencin izini bulabilmek için Hindistan Ulusal Güvenlik Ajansının yardımını istedi. Kısa süre sonra Uttar Pradesh polis departmanına bağlı anti-terör ekipleri tarafından yakalanan genç, eylemlerinin doğurduğu çeşitli suçlamalar ile karşı karşıya kaldı.

Kripto Paranın Coşkulu İniş Çıkışı Yatırımcıları Muallakta Bıraktı

Geçtiğimiz yıl, özellikle kripto para yatırımcıları için, coşku ve keder arasında gidip geldikleri çok yoğun bir dönem oldu.

Kasım ortasında tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşarak 20.000 dolara yükselen Bitcoin, yatırımcıların umutlanmasına neden olmuştu. Ancak daha sonra beraberinde gelen ayı piyasası, bir çok yatırımcının iflasına ve çöküşüne neden oldu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment