Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

AMD Bu Yılın Üçüncü Çeyreğinde Blockchain Sektöründen Verim Alamadı

Önde gelen ekran kartı üreticilerinden AMD, bu yılın üçüncü çeyreğine ilişkin yeni bir mali rapor yayınladı. AMD, yayınladığı raporda çeyrek genelinde Blockchain ile alakalı olarak yapılan ekran kartı satışlarının hacim olarak epey düşük olduklarını belirtti.

ABD merkezli ekran kartı üreticilerinden olan AMD, bu yılın üçüncü çeyreğine ilişkin bir mali rapor yayınladığı ve çeyrek genelinde 1.6 milyar dolar civarında gelir elde ettiğini belirtti. Bazı uzmanlar AMD’nin 1.7 milyar dolar civarında gelir elde etmesini bekliyorlardı ancak şirket beklentilerin altında kaldı.

Şirketin Bilgi İşlem ve Grafik bölümünde elde ettiği gelir, geçtiğimiz yıla kıyasla yüzde 12 oranında artış yaşayarak 939 milyon dolara yükseldi. Şirketin bu alanda yaşadığı gelir artışının, Ryzen satışlarından kaynaklandığını düşünülüyor. Ancak şirketin Blockchain ile alakalı satışlar, şirketin kasasında pek de olumlu bir etki bırakmadı.

AMD’nin CEO’su olan Lisa Su bir süre önce Blockchain sektörüyle ilgili bazı açıklamalar yapmıştı. Lisa Su, bu açıklamalarında Blockchain sektörünün AMD için en azından kısa vadede pek verimli olmadığını belirtti. Lisa Su, her ne kadar “merkezsiz bir ağ” imkanı sunan Blockchain’in “iyi bir teknoloji” olduğunu söylese de şirketin bu sektörden -kısa vadede- büyük beklentilerinin olmadığını vurguladı.

AMD’nin hisselerinde mali raporun yayınlanmasının hemen ardından yüzde 9’luk bir düşüş görüldü ve hisse başı fiyat 22.79$’a kadar geriledi. Reuters tarafından yapılan habere göre şirketin hisselerindeki bu düşüşün sebebi, insanların bu çeyrekte AMD’den daha büyük bir başarı bekliyor oluşuydu.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment