Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Nasdaq Bilgi Aktarımını Güvenli Hale Getirecek Yeni Bir Blockchain Patenti Aldı

Hacim bakımından dünyanın en büyük ikinci borsası olan Nasdaq, medya sektöründeki değişimlere uyum sağlayabilmek için yeni bir Blockchain patenti aldı. Nasdaq böylece Blockchain alanındaki çalışmaları arasında bir yenisini daha ekledi.

Nasdaq, geçtiğimiz yılın başlarında “alıcılara Blocckhain aracılığıyla zamana duyarlı bilgi aktarımı” yapan yeni bir sistem için patent başvurusunda bulundu.

Finans alanında dünyanın önde gelen isimlerinden olan Nasdaq’taki yetkililer, günümüz medyasının bilgi aktarımı konusunda çeşitli sorunlar yaşadığını düşünüyorlar. Nasdaq yetkililerine göre bu sorunlar arasında insanlara aktarılan bilgiyi güvenli tutamamak ve bu bilgilerin yasal açıdan herhangi bir ihlal oluşturmadığından emin olamamak gibi şeyler var.

Blockchain teknolojisi ve akıllı kontratlar sayesindeyse insanlara çok daha güvenli bir şekilde bilgi aktarını yapılabiliyor.

Alınan patentteki bilgilere göre bu yeni sisteme bir belge aktarılıyor, daha sonra bu belge ile birlikte blockchain üstünde bir işlem gerçekleşiyor. Blockchain’e kaydedilen bu bilgi daha sonra bir editör tarafından değiştirilebiliyor, başka bir yetkili tarafından da onaylanıp kullanıcılara aktarılabiliyor:

“Belgeye yapılan her değişiklik ve/veya belgeye verilen her onay, blockchain üstünde ayrı bir işlem olarak gözüküyor ve belgeyi sunan taraf, editör, onaylayıcı ve kullanıcı taraflar, -özel anahtarlar gibi- kendilerine ait dijital bilgilerle birlikte Blockchain sürecine dahil olmuş oluyorlar.”

Nasdaq bundan önce Blockchain teknolojisiyle ilgilendiğini daha farklı yollarla göstermişti. Nasdaq bundan önce menkul kıymet alanında proof-of-concept algoritmasının kullanıldığı bir Blockchain platformunu test etmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment