Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Afrika Ülkesi Bu Coin’i Soruşturmak İçin Resmi Komite Kurdu!

Afrika ülkesi Kenya, ChatGPT kurucusu Sam Altman’ın kripto para projesi Worldcoin’i (WLD) soruşturmak için komite kurdu.

Yerel bir ajansın 21 Ağustos tarihinde yayınladığı habere göre Kenya hükümeti, Worldcoin’in soruşturulması için Narok West Temsilcisi Gabriel Tongoyo liderliğinde 15 kişilik bir parlamento komitesi kurduğunu belirtti.

Komite’nin Worldcoin’in soruşturulması ve parlamentoya konu ile ilgili bir rapor sunması için 42 günü bulunduğu ifade edildi. Komite üyeleri İdare, İç Güvenlik, İletişim & İnovasyon ve Turizm & Vahşi Yaşam departmanlarından seçildi.

Worldcoin iris tarama sistemi ile piyasa çıktığı andan itibaren birçok hükümetin dikkatini üzerine çekmiş ve soruşturmaya tabi tutulmuştu. Fransa, Almanya ve İngiltere projeyi ilk soruşturan ülkeler olurken Kenya da ay başında projenin askıya alınmasını emretmişti. Soruşturma furyasına katılan son ülke ise 7 Ağustos tarihinde bildiri yayınlayan Arjantin olmuştu.

Operasyonların askıya alınmasında önemli bir rol oynadığı belirtilen İçişleri Kabine Sekreteri Kindiki Kithure, hükümetin Worldcoin’in iris tarama operasyonlarından endişe duyduğunu meclise aktardı. Kithure bu durumun ciddi güvenlik riskleri oluşturduğuna dikkat çekti.

CoinGecko verilerine göre WLD, son 24 saat içerisinde %2,8 değer kazanarak yazım itibariyle 1,49 dolar seviyesinden işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!