Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Air Drop’lara Elveda, Smart Drop’lara Merhaba

Air drop’lar hakkında halen tartışmalar sürüyor. Özellikle ICO’ların ve ilk başta marketing için pek bütçesi olmayanların tercihi olan air drop’lar ile ilgili, girişimlerin daha iyisini yapabileceklerini söyleyenlerin sayısı hiç de az değil. Bu konu ile ilgili yayılan son trend ise smart drop sistemi.

Temmuz ayında görücüye çıkan bu yeni sistem, girişimlerin ‘her önüne gelene’ tokeni dağıtmaktansa, daha iyi bir hedef kitlesi oluşturmasını tavsiye ediyor. Bu trendi takip eden Dfinity firması, Haziran ayında yaptığı açıklamada KYC/AML’yi geçen yatırımcılara 35 milyon dolarlık token dağıtacağını açıkladı.

Birçok air drop sonucu spekülatif yatırımcıya token dağıtıldığını ve bu yatırımcıın da ICO sonucunda tokeni direk satıp, parasını alıp çıktığını belirten Open Garden CEO’su Paul Hainsworth, kendi şirketinin de smart drop modeli ile yola çıkacağını belirtti.

Ana Hedef Topluluk

Smart dropların ICO’lara da etkisi olacağını belirten Hainsworth, token satışları için halen yerin olduğunu ancak bu satışların gerçek bir ürün ortaya çıktıktan sonra yapılması gerektiğini belirtti. Elde edilen paranın fütursuzca, alakasız kişilere dağıtıldığını savunan başarılı CEO, bu sistemi izleyerek öncü olmak istediklerini belirtiyor.

Elbette tokeni doğru kullanıcıya dağıtmakla da iş bitmiyor. Şu anda birçok şirketin air drop için çok az koin ayırdığını belirten otoriteler, bu rakamın yüzde 3-5’lerden ziyade %50-60 olması gerektiğini ifade ediyor. Analistler, eğer şirkete değer katan topluluğu ise, o zaman topluluğun daha fazla ödül alması gerekir, diyor.

Bakalım sayıları çılgınlar gibi artan Air droplara karşı smart droplar, başarılı bir alternatif olabilecek mi?

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment