Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Analist: 2018’de Yeni Bir Bitcoin Fiyat Rekoru Gelmeyecek, İşte Bunun 5 Sebebi

Boğa piyasası ha geldi ha gelecek derken, 2018 yılının neredeyse tamamı ufak birkaç dönem dışında pek de olumlu geçmedi. Bazı analistler, 2018 sonbaharının başlayacağı süreç ile birlikte büyük bir artışın yaşanacağını ön görse de, ünlü analist Tuur Deemester, onlarla pek aynı fikirde değil. Bitcoin’e Ağustos 2015’de 200 dolarken yatırım yapan Deemester, Bitcoin’in 2018 yılı boyunca 20 bin dolarlık rekoru kırmasının çok güç olduğunu belirtirken, bunu da 5 sebebe bağladı. İşte onlar:

– Madenciler

Bitcoin fiyatının düşüşü ve zorluğun artışı, madenciliği karlı bir iş olmaktan çıkardı. Bundan dolayı da artık güçlü cihazı olmayan kişiler, bu işi daha fazla devam ettirmemek adına tasını tarağını toplayıp gidiyor. Bunu yaparken de o döneme kadar kazdıklarını koinleri satıyorlar, bu da düşüşe yol açıyor.

– İşlem Hacimleri

Hacimler, yıl sonuna kıyasla çok çok düşük, bu da Bitcoin fiyatındaki düşüşün bir süre daha süreceğinin habercisi.

– Yatırımcı İlgisi Azalıyor

Gallup anketinin rakamları pek de iç açıcı değil. Bin yatırımcıdan 5’i Bitcoin yatırımı düşünüyor. Arama, tıklanma sayıları da bununla paralel düşüşte ve bu kanıyı destekliyor. Bu yüzden kısa vadede çıkış pek kolay değil.

– Büyük Yatırımcı Korkuyor

Şu andaki güvenlik sistemleri, kurumsal yatırımcılar için pek de iyi değil. Bu sorun çözülmeden çok sayıda yatırımcının piyasaya girmesi zor.

– ETF için Henüz Erken

Bitcoin ETF’sinin bu yıl onaylanması zor ve çıkacak aksi karar piyasaları alt üst edebilir. Ancak uzun vadede umut var. Altın ETF’si onaylandığında yaşanan 3.5 katlık artış gibi, Bitcoin ETF’si için de bu olabilir, ancak bu sene için henüz erken.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment