Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Airdrop Beklenen Altcoin’de Ağ Yeniden Aktif: Ekipten Soruna Dair Açıklama Geldi!

zkSync Era blokzincirinde yaşanan sorun çözüldü ve ekipten konu hakkında açıklama geldi.

Milyar dolarlık yatırımlar toplayarak öne çıkmayı başaran zkSync Era ağında 25 aralık günü yaklaşık 5 saat boyunca blok üretilememişti. Bu durum kısa süreliği bir paniğe neden olsa da ekip sorunu kısa sürede çözmeyi başardı.

ZkSync Era geliştiricileri tarafından yapılan resmi açıklamada, söz konusu tıkanıklığa yazılımdaki bir hatanın neden olduğu ve bu hatanın bir güvenlik protokolünü yanlışlıkla tetikleyerek ağın çökmesine yol açtığı belirtildi.

Sorunun kendisi incelikli bir durumdu; durum güncellemeleriyle ilgili nispeten basit bir hataydı. L1 sözleşmeleri, hesaplananın operatörün gönderdiğiyle tam olarak eşleştiğini zorunlu kıldığından, operatör bu hatayı bulduğunda ağ maksimum savunma moduna geçti. Bu hata tespit edildi, çözüldü ve eski işlemler dahil güncel tüm operasyonlar yeniden işlenmeye başladı.

Geçtiğimiz süreçte de Polygon (MATIC), Solana (SOL) ve Arbitrum (ARB) gibi ağlar saatler süren kesintiler yaşamış ve bu sorunlar projelerin ekibi tarafından kısa süre içerisinde çözüme kavuşturulmuştu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!