Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Airdrop Vaadiyle Kripto Yatırımcılarından Yarım Milyon Dolar Çaldılar

Kripto para dolandırıcıları, önde gelen blockchain ve Web3 şirketlerini taklit ederek yatırımcılardan yarım milyon dolar çaldı.

WalletConnect, Token Terminal gibi kuruluşları taklit eden dolandırıcılar, kripto para kullanıcılarının peşinde oltalama saldırılarıyla düşünüyor.

Kullanıcılara gönderilen e-postalarda kısıtlı sayıda kişiye özel olarak airdrop düzenlendiği, airdrop’a katılmak için bir bağlantıya tıklanması gerektiği mesajı veriliyor.

Resim

Kripto topluluğunun tanınan isimlerinden ZachXBT’nin bildirimine göre saldırganlara ait olduğu tahmin edilen cüzdan, insanlardan şimdiye kadar 580 bin dolardan fazla değerde kripto para çaldı.

Cüzdanın içerisinde Ethereum’un (ETH) yanı sıra Aave interest bearing WETH (aWETH), mETH, Shido, Rollbit Coin dahil olmak üzere 130 farklı coin bulunuyor.

Dolandırıcıların taklit ettiği platformlardan WalletConnect, sosyal medyadan bir açıklama yaparak kullanıcılara buna benzer bir e-posta göndermediklerini ve e-postada yer alan bağlantının kötü amaçlı bir siteye ait olduğunu belirtti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!