Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Airdrop Yapan Altcoin Borsalara 2x Yaparak Girdi: Hala Kazanma Şansınız Var!

Ethereum blockchain’ini iyileştirmeyi amaçlayan Taiko, bugün airdrop’unu başlatarak borsalara giriş yaptı.

Global kripto para borsaları Bitget, Bybit ve Upbit, bugün Türkiye saati ile 16.00’da TAIKO token’ı borsada listeledi. Bybit’te 1,25 dolardan açılış yapan TAIKO, 3,03 dolara kadar yükselerek 2 kattan fazla değer kazandı.

Taiko nedir?

Taiko, Ethereum’u ölçeklendirmek için Ethereum blockchain’inde geliştirilmiş bir grup akıllı sözleşmeye dayalı, tamamen açık kaynaklı bir protokoldür.

Merkeziyetsiz bir Layer 2 protokolü olan Taiko, Daniel Wang tarafından kurulmuştur. Ölçekleme sorununu gidermek için Zero Knowledge Ethereum Virtual Machine (ZK-EVM) teknolojisini kullanır.

Taiko, Mart 2024 itibarıyla düzenlediği üç fonlama turundan toplamda 37 milyon dolar topladı. Yatırımcılar arasında Lightspeed Faction, Hashed, Token Bay Capital, Wintermute ve diğer birkaç isim yer alıyor.

Airdrop hakkında detaylar

Toplamda 1 milyar arzı bulunan TAIKO’nun airdrop’un birinci aşaması için %5’lik kısmı hibe edildi.

Airdrop’a katılmaya hak kazanan kullanıcılar, TAIKO tokenlarını bugünden itibaren alabiliyor. Bu aşamada Taiko kullanıcılarına, geliştiricilerine, GitHub’dan katkı sağlayanlara ve diğer topluluk üyelerine token dağıtılacak.

Kullanıcıların, TAIKO’larını 5 Haziran-5 Temmuz 2024 tarihleri arasında alması gerekiyor.

Ödül programı devam ediyor

Taiko’nun açıklamasına göre airdrop’un ilk aşamasına katılamayan kullanıcılar, Trailblazers programına katılarak ödül kazanabilecekler.

“Bu, Taiko’nun ana ağındaki blockchain aktivitelerine katılan kullanıcıların Deneyim Puanı (XP) kazanması içindir” denildi.

Trailblazers programı için airdrop’a kıyasla daha fazla token hibe edildi. Program kapsamında toplam TAIKO arzının %10’u dağıtılacak.

Kullanıcılar, örneğin köprü işlemi yaparak, ağdaki toplam işlem hacmine katkıda bulunarak, herhangi bir işlem için gaz kullanarak puan biriktirebilecek.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!