Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Airdrop Yapması Beklenen Proje İçin Alternatif Coin Çıkarıldı

En büyük likit re-staking protokollerinden biri olan Kelp DAO, EigenLayer’in airdrop yapmasını beklemeden ona alternatif bir kripto para çıkardı.

Kelp DAO, geçtiğimiz gün kısaca KEP olarak adlandırılan ve “hak edilmiş kelp puanları” anlamına gelen bir token çıkardı.

Ethereum blockchain’inde validatör olarak faaliyet göstermek üzere ETH stake’leyen kullanıcılar, EigenLayer sayesinde bu ETH’leri daha farklı protokollerde de kullanma fırsatı yakalıyor.

Kelp DAO gibi platformlar, kullanıcılar ile EigenLayer arasında bir aracı işlevi görüyor. Kullanıcılar, bu platformlardan likit re-staking token’ı olarak bilinen tokenlar alıp bunları farklı yerlerde alıp satabiliyor.

EigenLayer henüz kendi kripto parasını çıkarmadı ancak platformda işlem yapan kullanıcılarını puanlarla ödüllendiriyor. Birçok isim, EigenLayer’ın gelecekte bir airdrop düzenleyip kime ne kadar token dağıtılacağını bu puanlara göre belirleyeceğini tahmin ediyor.

Bu puanlar günümüz şartlarında kullanıcılara getiri sağlamıyor. Kelp DAO’nun çıkardığı yeni token ise bu durumu değiştirebilir.

Kelp DAO, “$KEP, EigenLayer Puanlarına likidite getirmek için tasarlandı. Yeniden stake yapanlar artık hak ettikleri puanları transfer edip alıp satabilecek, ayrıca DeFi’de faaliyet gösterebilecek. Bunlar özgürce transfer edilip alınıp satılabilecek ve böylece EigenLayer Puanları ve diğer re-staking ödülleri, yüksek derecede likit hale gelecek.” açıklamasını yaptı.

Kelp DAO, şimdiye dek kazandığı bütün EigenLayer puanlarını $KEP cinsinden rsETH sahiplerine dağıtacak.

Messari analisti Kunal Goel’e göre EigenLayer’ın kendi kripto parasını çıkarmaması halinde kullanıcıların bir EIGEN token’a yakın bulabilecekleri en yakın şey, KEP token olacak.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!