Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Köklü İsviçre Bankası Bitcoin ve Kripto Paralar İçin Yeni Hizmetini Başlatıyor!

İsviçre’nin köklü bankası PostFinance, yeni bir kripto hizmeti başlatacağını duyurdu. 

1906 yılında kurulan PostFinance, İsviçre’nin finans sektörü için bir ilke imza atarak bugün yenilikçi kripto para hizmetini başlatacağını duyurdu. Söz konusu yeni hizmet kapsamında banka, başlangıçta Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) ve Ripple (XRP) gibi popüler 11 kripto paranın alınıp-satılmasına ve saklanmasına olanak sağlayacak.

PostFinance tarafından yapılan açıklamada, fon birikim planlarına benzer bir şekilde yatırımcıların 50 dolarla bile kripto para birimi biriktirmesine imkan verileceği belirtildi. Kolay bir arayüz sunacağını belirten banka, kripto para borsalarıyla rekabetçi bir ücret politikası izleyecek.

PostFinance, bu durumun kendileri için bir dönüm noktası olduğunu belirtirken bankanın dijital varlıklar başkanı Alexander Thoma şu açıklamaları yaptı:

Blockchain teknolojisine yönelik büyük eğilim gelecekte büyümeye devam edecek ve müşterilerimiz bu teknolojiye katılmak istiyor. Müşterilerimizin büyük bir kısmı, düzensiz kripto borsalarını kullanmadan kripto para birimleri satın alma ihtiyacını dile getirdi. Hizmetimiz tam olarak bunu ve çok daha fazlasını yapmalarını sağlayacak.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!