Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

AK Parti Bilgi ve İletişim Teknolojilerinden Sorumlu Ömer İleri: Türkiye, Metaverse Alanında Liderlik Yapabilecek Pozisyonda

AK Parti Bilgi ve İletişim Teknolojilerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ömer İleri, Türkiye’nin metaverse alanın liderlik yapabilecek ve mevcudiyet gösterebilecek bir pozisyonda olduğunu söyledi.

Geçtiğimiz günlerde TBMM Anayasa ve Adalet Komisyonu üyeleriyle bir araya geldiği toplantıda milletvekillerinin metaverse ile ilgili sorularını cevaplayan AK Parti Bilgi ve İletişim Teknolojilerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ömer İleri, son dönemlerde dünya çapında popülerliği artan metaverse ile ilgili bilgilendirme yaptı.

Bu yeni başlayan, hızla gelişecek ve birçok sektörü de etkileyecek bir alan. Türkiye, bu alanda liderlik yapabilecek ve mevcudiyet gösterebilecek pozisyondadır. Sanal gerçeklik, artırılmış gerçeklik ve blockchain teknolojileri bu ortamın yapı taşları.

Toplantıda, sanal evrenlerde alım ve satımlarda ciddi paraların olduğunun altını çizen Ömer İleri;

Millî ve yerli birçok ürün hayata geçecek. Her yeni platform fırsatların yanında riskler de barındırıyor. Kripto varlıklar kanun tasarısı hazırlıkları sürüyor.

açıklamalarında bulundu.

Ayrıca Ömer İleri’nin metaverse’ün değerlendirileceği çalıştayla ilgili de milletvekillerine bilgi verdiği toplantıda, AK Parti’de hazırlıkları bir süredir devam eden metaverse çalıştayının bu ay içerisinde gerçekleştirileceği ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılacağı bildirildi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!