Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, Metaverse Hakkında Açıklamalarda Bulundu

AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, Bağcılar AK Parti İlçe Gençlik Kolları tarafından düzenlenen “Sıra Gecesi” etkinliğinde metaverse hakkında açıklamalarda bulundu.

13 Şubat tarihinde yapılan etkinlikte, önümüzdeki 10-15 yıl içerisinde her şeyin çok fazla değişeceğini belirten Yıldırım, şu anki mesleklerin yarısının yok olacağını, yeni sektörlerin ve mesleklerin ortaya çıkacağını söyledi. Ayrıca Binali Yıldırım, gençlerin Türkiye’nin enerjisi olduğunu söyleyerek hedeflerinin mükemmellik olması gerektiğini belirtti.

Binali Yıldırım, metaverse hakkında gençlere;

Gençler, şimdi metaverse diye bir tabir ortaya çıktı. Sanıyorum hepiniz biliyorsunuz. Meta-verse yani kainat ötesi olarak çevrilen bu kavramla neyi kastediyoruz? Artırılmış gerçeklik ve sanal gerçeklikle kurulan 3 boyutlu, 5 boyutlu, 8 boyutlu, 10 boyutlu yeni bir dünya, yeni bir kainattan bahsediyoruz. Bununla birlikte hiç bilmediğimiz yeni meslek türleri geliyor. Bu meslekleri icra edecek olan sizlersiniz. Biz devrimizi tamamladık. Benim siber güvenlik uzmanı veya blockchain mühendislik yazılımcısı olacak halim yok bu saatten sonra, bunu sizler yapacaksınız. İnceleyecek olursak insanların, mahallelerin, şehirlerin şekillenmesini, davranışlarını, ilgilerini tespit edersek bu bir ticari sonuca da erişir, siyasi sonuca da erişir, bu bir ekonomik değere de erişir.”

dedi.

Yıldırım, etkinliğe katılan gençlere ayrıca  şu sözlerle seslendi:

Gençler şu anda içinde bulunduğumuz dönem bilgi çağı. Akıl terinin alın terinden daha fazla işe yaradığı para ettiği bir döneme giriyoruz. Bu dönem esasında Türkiye için çok büyük avantaj ve çok büyük fırsat. Akıl teri genç beyinlerde. Sizin akıl teriniz, bilginiz, bilgiye erişiniz onu üretmeniz ve ticarileştirmeniz Türkiye’nin en büyük sermeyesi, en büyük güvencesidir. Gençlerle büyüklerin ilişkisini şöyle tanımlıyorum. “Yaşlıların tecrübesi, gençlerin enerjisi, Türkiye’nin güvencesi.”

Hepimizin birbirine ihtiyacı var. Birbirimizden ayrı kalırsak hiçbir şey yapamayız. Unutmayın daha iyi, iyinin düşmanıdır. Daha iyiyi her zaman arayacağız. Ona mükemmel deniyor. Hangi işi yaparsanız yapın mükemmellik her zaman hedefiniz olsun. Gayretimizi kesintisiz sürdürmeliyiz.

Yapılan etkinliğe Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, AK Parti İl Başkan Yardımcısı İsmet Öztürk, AK Parti İstanbul İl Gençlik Kolları Başkanı Osman Tomakin, AK Parti İlçe Başkanı Rüstem Tüysüz ve AK Parti Bağcılar İlçe Gençlik Kolları Başkanı Sinan Erdem Arslan da katıldı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!