Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Rus Hükümetiyle Merkez Bankası Kripto Konusunda Fikir Ayrılığı Yaşıyor

Rusya’da bazı hükümet yetkilileri, kripto paralara merkez bankasının uyarılarına rağmen olumlu bir şekilde yaklaşmayı sürdürüyor.

Hükümet yetkilileri, kripto paraları yasaklamadan yasal çerçeve içine almanın ülke ekonomisine fayda sağlayacağını düşünüyorlar.

Bloomberg’in aktarımına göre Maliye Bakanı Anton Siluanov, 2 Şubat’ta Başbakan Mikhail Mişustin’e bir mektup göndererek kripto paraların yasallaştırılması halinde hükümetin yerel kripto endüstrisini daha etkili bir şekilde denetleyebileceğini ileri sürdü.

Maliye Bakan Yardımcısı Alexey Moiseyev de pazartesi günü gazetecilere verdiği demeçte, “Vatandaşların ve işletmelerin kripto pazarındaki finansal araçları kullanabilmesi için açık, şeffaf kurallar belirlememiz lazım. Bu yasal düzenlemeler, finans sisteminde paralelliğin önüne geçer.” dedi.

Maliye Bakanı Siluanov’a göre kripto para alım-satımının yasal olarak önünü açmak, Rusya’ya daha fazla yabancı sermayenin girmesini de sağlayabilir. Siluanov, Başbakan Mişustin’e gönderdiği mektupta bazı işletmelerin Rusya’daki yasal belirsizlikler sebebiyle başka ülkelere yöneldiğini belirtti.

Rusya Merkez Bankası, hükümetteki bu isimlerden daha farklı bir tavır sergiliyor. Merkez Bankası Başkanı Elvira Nabiullina, kısa süre önce yaptığı açıklamalarda hükümeti kripto paraların riskli olduğu konusunda ikna etmeye çalışacaklarını söylemişti.

Resmi tahminlere göre Rusya’daki vatandaşların sahip olduğu kripto paraların toplam değeri 27 milyar dolar ile 220 milyar dolar arasında değişiyor olabilir. Devlet Başkanı Vladimir Putin, ocak ayındaki talimatında bu sektörün nasıl düzenleneceği konusunda uzlaşmaya varılması için çağrıda bulunmuştu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!