Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

AK Parti Metaverse’de Toplantı Düzenleyecek

Geçtiğimiz yıl mart ayında kurulan Bilgi ve İletişim Teknolojileri Başkanlığı, sanal gerçeklik dünyasıyla ilgili yaptığı açıklamaları Sputnik’e anlattı. 

Başkan Ömer İleri, 2022 Ocak ayının birim toplantısını metaverse’de yapacağını açıkladı.

Bilgi ve İletişim Teknolojileri Başkanı Ömer İleri, yaptığı açıklamada:

“Sanal gerçeklik, artırılmış gerçeklik ve blokchain teknolojileri üzerinde yükselecek olan Metaverse platformları yakın gelecekte gündelik hayatlarımızı ve iş sektörlerini dönüştürme potansiyeline sahip dijital mecralar olarak ön plana çıkmaya başlamıştır. AK Parti olarak hem bu teknolojiyi içselleştirmek ve kullanmak hem de bu mecraların düzenlemeleri noktalarında çalışmalarımızı devam ettirmekteyiz. AK Parti iktidarları döneminde ülkemize 19 yılda kazandırılan eser ve hizmetleri Metaverse dünyasına taşımaktayız”
dedi.
Metaverse konusunda AK Parti’nin yapacaklarından da bahseden Ömer İleri:
AK Parti Bilgi ve İletişim Teknolojileri Genişletilmiş İl Başkanları Eğitim ve İstişare Toplantısı’nda Metaverse dünyasına taşıdığımız eser ve hizmetlerin ilk örneklerini katılımcıların deneyimine sunmuştuk. 29 Aralık 2021’de Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirdiğimiz AK Parti MKYK toplantımızda ise Türkiye’nin vizyon yatırımlarından bir kaçının daha Metaverse demolarını deneyime sunduk. Tüm bunlarla birlikte 2022 Ocak ayı birim toplantımızı Metaverse dünyasında gerçekleştirecek ve Türkiye’de yine bir ilke imza atacağız. AK Parti Bilgi ve İletişim Teknolojileri Başkanlığı olarak Metaverse çalışmalarını arttıracak ve bu çalışmalarımızı 81 İl teşkilatımız ile ülke geneline yayacağız.
açıklamalarında bulundu.
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!