Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

TP ICAP, Müşterileri İçin Borsa Yatırım Ürünü (ETP) Sunmaya Başladı

Dünyanın en büyük satıcılar arası broker’larından biri olan TP ICAP, müşterilerine borsa yatırım ürünü (ETP) sunmaya başladı.

TP ICAP dijital varlıklarının eş başkanları Simon Forster ve Duncan Trenholme bir röportajda yatırım bankaları, hedge fonları ve diğer büyük finans kuruluşlarının işlemlerini kolaylaştıran şirketin, Avrupa’da Goldman Sachs, Flow Traders ve Jane Street gibi müşterilerin ticaretlerini yürüttüğünü söyledi.

Müşteriler için dijital varlıkları benimsemesinin en kolay yolunun borsada hisse senedine bağlı ürün ticareti yapmak olduğunu belirten Forster, şirketin ETC Group’un fiziksel bitcoin ürünü BTCE gibi ETP hizmeti sunduğunu söyledi.

Kurumsal müşteriler tarafından dijital varlıklara artan talebi karşılayan şirket bu konuda yalnız bulunmuyor. Birçok büyük şirket Avrupa’da hedge fonu müşterilerine ETP hizmeti sunuyor.

Forster, mevcut ETP ürünlerinin bazılarının likitidesinin “kısmen mütevazi” olduğunu söyledi. Dijital varlıklara olan ilginin giderek artacağını düşünen Forster, daha fazla kurumsal şirketin sektöre girmesi ile ürün sayısının artmasını ve ekosistemin büyümesini umduğunu dile getirdi.

Şu anda yalnızca Avrupa’da ETP hizmeti sunan şirket, iki ay içerisinde ABD’de de kripto bağlantılı ETP başlatmayı planlıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!