Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Akbank Dış Ticaret İşlemleri İçin Global Blockchain Ağına Katıldı

Akbank, dış ticarette blockchain tabanlı akıllı sözleşme teknolojisiyle ödeme garantisi sunan we.trade ağına katılan Türkiye’deki ilk banka oldu.

We.trade konsorsiyumuna katılan Akbank, bu platformu ihracatçıların ve ithalatçıların akıllı sözleşmelerle güvenilir bir şekilde ticaret yapmalarına imkan sağlamak, bu işletmelere ek sermaye ve finansman çözümleri sunmak için kullanacak.

IBM, CaixaBank, Deutsche Bank, Erste Group, HSBC, KBC, Nordea, Rabobank, Santander, Société Générale, UBS ve UniCredit’in pay sahibi olduğu we.trade, 2019 yılından beri özellikle küçük ve orta ölçekli işletmelere evrak işlerini dijitalleştirmelerini sağlayan hizmetler sunuyor.

Akbank Strateji, Dijital Bankacılık ve Ödeme Sistemleri Genel Müdür Yardımcısı Burcu Civelek, müşterilerine blockchain uygulamaları sayesinde daha düşük maliyetli ve riskli hizmetler sunabileceklerini söyledi.

“Blockchain teknolojisinin bel kemiğini oluşturan akıllı sözleşmeler sayesinde, müşterilerimizin dış ticaret işlemlerini daha az operasyonel iş yükü ile daha güvenli yapmalarına imkan sağlayacağız. Bu deneyimin dış ticaret müşterilerimizin ticari faaliyetlerine daha da değer katacak olması bizleri çok heyecanlandırıyor.”

Akbank, blockchain teknolojisini 2018 yılında uluslararası para transferlerinde deneyimlemeye başladı. Akbank iştiraki olarak kurulan Ak Portföy’ün halihazırda blockchain teknolojileri odaklı bir fonu bulunuyor.


Görsel: Eski bir Akbank şubesi, Clément Girardot, Flickr, görsel Koin Bülteni tarafından değiştirilmiştir
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!