Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kazakistan Bireysel Yatırımcıların Kripto Yatırımlarına Üst Limit Getirdi

Yerel haber kaynaklarına göre Kazakistan’ın finans otoritesi, ülkedeki bireysel yatırımcıların yapabileceği kripto para yatırımına bir üst limit getirdi.

Aktarılanlara göre aylık gelir düzeyine veya toplam mal varlığına ilişkin bir delil sunmamış bireysel yatırımcılar aylık olarak en fazla 1.000 dolarlık kripto para satın alabilecek.

Geçen ayın sonunda başladığı bildirilen uygulama, Astana Uluslararası Finans Merkezinin aylık 2.000 dolarlık limit önerisi ile kıyaslandığında yatırımcılara daha çok kısıtlama getiriyor.

Kapital.kz’nin Astana Finansal Hizmetler Otoritesine (AFSA) dayandırarak paylaştığı habere göre gerekli belgeleri sunan yatırımcılar, yıllık gelirlerinin %10’unu veya toplam mal varlıklarının %5’ini aşmamak şartıyla aylık 1.000 dolar limitinin üstüne çıkıp, yılda 100.000 dolara kadar varan değerde kripto para alabilecek.

AFSA’ya dayandırılan açıklamada kripto para yatırımcılarının, yatırımlarının “tamamını” kaybetme riskiyle karşı karşıya olduğu ve üst limit uygulamasının yatırımcıları korumak için getirildiği belirtildi.

Bir yandan yerel kripto para pazarını büyütmeyi hedefleyen AFSA, kripto para borsaları için 2022 boyunca devam edecek bir pilot çalışması başlatacak.

Çin hükümetinin kripto para madenciliğine getirdiği engellerin ardından madencilik sektöründeki payını büyüten Kazakistan, gelecek yılın başında madencilere özel bir vergi rejimi uygulamaya başlayacak.


Görsel: Joel Heard, Kazakistan, görsel Koin Bülteni tarafından değiştirilmiştir
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!