Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Aktif XRP Adreslerinin Sayısı Artıyor

Yükseliş trendinde mola veren XRP, buna rağmen aktif işlem yapan adresler bakımından bir yükseliş gösterdi. Bu durumu yorumlayan uzmanlara göre, pozitif uyumsuzluk gösteren altkoinlerden biri de Ripple’ın XRP’si.

En değerli kripto paralar listesinde uzun süredir 3. sırayı dolduran XRP, 7 günlük süreçte yaşadığı neredeyse %10 oranında bir değer kaybı ile listede Tether’in gerisinde kalarak 4. sırada kendine yer buldu. Yükseliş rallisini sürdürememesine rağmen aktif olarak XRP işlemi yapan adreslerdeki artış oranı da analistlerin gözünden kaçmadı.

Kripto para analiz platformlarından biri olan Santiment’ın sosyal medya üzerinden yayınladığı bilgilere göre, XRP neredeyse %10’luk bir düşüş yaşasa da aktif olarak XRP işlemi yapan cüzdan sayısı giderek artıyor. Dün XRP işlemi yapan aktif cüzdan sayısı, 7 günün en yüksek değerine çıkarak, 9499 oldu. Yine de bu rakam şubattaki oranların oldukça gerisinde. XRP geçtiğimiz şubat ayında 70 bin 944 aktif cüzdan ile kendi rekorunu kırmıştı. XRP değeri tüm zamanların en yükseği olan 3,11 doları gördüğünde, aktif olarak XRP işlemi yapan cüzdan sayısı yalnızca 50 bin sularındaydı.

Santiment’e göre XRP, pozitif uyumsuzluk gösteren birkaç altkoinden biri. Pozitif uyumsuzluk; bir dijital paranın, değerinin yükselmesi için sağlıklı piyasa koşulları olmasına rağmen istenilen performansı sergileyemediğini anlatan bir ifadedir.

Aktif işlem yapan XRP cüzdan sayısı ve XRP fiyatını karşılaştıran grafik. Kaynak

Aktif Adres Sayısı Yükselmesine Rağmen ETH ve BTC’nin Çok Gerisinde

Son günlerde artmış olsa da aktif XRP adreslerinin sayısı, piyasa liderleri sayılan Ethererum (ETH) ve Bitcoin (BTC) işlemi yapan aktif cüzdanlarına oranla oldukça geride kalıyor. Öyle ki U.Today verilerine göre BTC, 1 milyon 120 bin 216 günlük aktif işlem yapan cüzdan ile 2020 yılının en yüksek seviyesine ulaştı. Bu oran XRP aktif cüzdanlarından yaklaşık olarak %12,000 daha yüksek. ETH için ise rekor sayı, XRP’ye yine ezici bir üstünlükle 523 bin 470.

Geliştirme uzmanı Matt Hamilton’a göre ise XRP aktif cüzdanlarının iki dev koinden bu kadar düşük sayıda olmasının bazı mantıklı sebepleri var. Sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada Hamilton, Ripple kendi ağındaki ‘alt adresleme‘ sistemine değinerek, XRP ile yapılan işlemlerin BTC’ye oranla daha efektif olduğunu söyledi. Ripple her adresi sistemi içinde numaralandırıldığı için XRP işlemlerinde bu numara kullanılıyor.

“Yani tek bir XRP adresi tüm kripto para borsasına hizmet verebilir.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment