Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Alameda Research’den 446 Milyon Dolarlık Kripto Para İçin Voyager Dijital’e Dava

FTX ile birlikte iflas eden Sam Bankman-Fried’ın (SBF) yatırım şirketi Alameda Research, iflas eden bir diğer kripto kredi platformu Voyager Digital’e ödediği 446 milyon dolarlık kripto parayı geri istiyor.

Alameda Research tarafından 30 Ocak tarihinde mahkemeye sunulan beyanda, şirket Voyager Digital’e batmadan çok kısa bir süre önce kredi ödemesi olarak transfer ettiği 446 milyon doların geri iadesini talep ediyor. Alameda, kredi ödemelerini iflas başvurusundan çok kısa bir süre önce yaptığını belirterek bazı alacaklıların diğerlerine göre daha avantajlı konumda olmamasını sağlamak adına oluşturulmuş iflas kanunlarından yararlanmak istediğini belirtti.

Verilen bilgilere göre FTX, Alameda’ya geçtiğimiz yılın eylül ayında 248,8 milyon dolar, ekim ayında 193,9 milyon dolar ve ağustos ayında 3,2 milyon dolar ödeme yaptı. Tutanaklarda, Voyager’ın iflas başvurusu sırasında Alameda ile arasında 10 farklı kredi sözleşmesi olduğu bildirildi.

Dosyada, Bitcoin (BTC), Dogecoin (DOGE), Ethereum (ETH), USD Coin (USDC), Litecoin (LTC) ve diğer kripto para birimleri cinsinden alınan kredilere karşılık teminat olarak FTT ve Serum (SRM) tutulduğu belirtildi. Mahkeme tutanaklarına göre Alameda avukatları, şirketin dava süresince geri almak istediği ek ödemeleri de talep edebileceğini dile getirdi.

Ayrıca avukatlar yapılan savunmada, Voyager ve diğer birçok kripto kredi şirketinin fonlarını Alameda’ya verirken bilinen riskler konusunda pervasızca hareket ettiğini öne sürdü.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!