Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Pantera Capital Bitcoin ve Ethereum’dan Altcoinlere Yöneliyor: Ralli Beklentisi Mi?

Kripto yatırım şirketi Pantera Capital’in uzun bir aranın ardından tekrardan altcoinlere yöneldiğini açıklamasıyla akıllara “ralli mi bekleniyor?” sorusunu getirdi.

Pantera Capital’ın Likit Token Fonu, yaklaşık 9 aylık süreden sonra ilk kez Bitcoin (BTC) ve Ethereum’dan (ETH) altcoinlere geri döndü. Geçen yıl daha fazla düşüşten kaçınmak için altcoinlerden Bitcoin ve Ethereum’a geçiş yaptığını duyuran şirket paylaştığı bir videoda, geçtiğimiz yıla ait durum raporuna ve 2023 yılına dair planlara yer verildi.

Açıklanan verilere göre Pantera’nın Likit Token Fonu 2022’de %80 değer kaybetti. Öte yandan ocak ayı içerisinde yaşanan “mini boğa” süreci boyunca kaybının %40‘ından fazlasını geri almayı başaran şirket risk iştahını arttırma kararı aldı.

Alınan bu kararı birçok kripto para yorumcusu, “Pantera Capital bir ralli bekliyor” şeklinde yorumladı.

Şirketin Yatırım Sorumlusu Joey Krug yaptığı açıklamada geçtiğimiz yılı risk varlıkları için “acımasız bir yıl” olarak tanımlarken ileriye yönelik beklentilerine de yer verdi:

Sanırım son zamanlarda, önümüzdeki döngüde Ethereum’dan daha iyi performans göstereceğini düşündüğümüz bazı altlara geri dönmeye başlıyoruz.

Pantera tarafından sunulan yatırım planlarında hangi tokenlara yatırım yapıldığı net olarak detaylandırılmamakla birlikte paylaştıkları listelerde, Uniswap (UNI), Maker (MKR), Curve (CRV), Chainlink (LINK) gibi daha çok merkeziyetsiz finans (DeFi) temelli uygulamalar dile getirildi.

Paylaşılan videoda, geçtiğimiz sene kullanıcıların merkezi finans ürünlerine karşı büyük bir güven kaybı yaşadığını dile getiren Krug, önümüzdeki sezon içerisinde merkeziyetsiz yapılara ilginin artabileceğini iddia etti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!