Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

SBF’in 250 Milyon Dolarlık Kefaleti ile İlgili Yeni Karar: Kimlikler Açıklanabilir!

İflas eden FTX’in kurucusu Sam Bankman-Fried’in (SBF) 250 milyon dolarlık kefaletini imzalayan iki kişinin kimlikleri kamuoyuna açıklanabilir.

FTX’in iflas davası devam ederken dün görülen bir oturumda SBF’nin 250 milyon dolarlık kefaletini ödeyen isimlere dair bilgilerin açıklanmasına yönelik adım atıldı. ABD Bölge Yargıcı Lewis Kaplan, 250 milyon dolarlık kefaleti ödeyen iki kişinin isminin açıklanabileceğini belirtti.

Kaplan tarafından alınan bu “netleşmemiş karar”, geçtiğimiz haftalarda aralarında Bloomberg, Financial Times ve Reuters‘ın da bulunduğu sekiz büyük medya şirketinden gelen baskı ve talep sonrasında gündeme taşınmıştı.

Yargıç Kaplan bu talebi haklı görerek kamuoyunun kimliklere erişim hakkını savunmak amacıyla şahısların kimliklerinin paylaşılması gerektiğini vurguladı. Kaplan, talep edilen bilgilerin geleneksel olarak kamuya açık bilgiler olduğunu dile getirirken SBF cephesine itiraz için 7 Şubat‘a kadar zaman tanıdı.

SBF’nin 250 milyon dolarlık kefaletinin anne-babası ve iki kimliği bilinmeyen kişi ödemişti. Süreç boyunca SBF’in anne ve babasının tehditlere maruz kaldığını belirten avukatlar, ismi gizli tutulan iki kişinin de aynı duruma düşebileceği gerekçesiyle “ifşa” talebine karşı çıktı. Eğer belirtilen tarihe kadar SBF avukatlarından sözlü itirazın ötesinde resmi bir itiraz gelirse kararın netleşmesi 14 Şubat’a ertelenebilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!