Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Fonlarına Son 7 Ayın En Büyük Girişi: Kurumsallar Bitcoin’e Ağırlık Verdi!

Bitcoin (BTC) 23.900 dolara kadar yükseliş yaşarken kripto para piyasasındaki kurumsal fonlara son yedi ayın en büyük net girişi oldu.

Coinshares’in resmi blog sayfasında paylaşılan verilere göre Bitcoin %38 artışla 2013 yılından beri en iyi ocak ayını bitirmeye hazırlanırken kurumsal fonlara aktarılan nakit 117 milyon dolarla son 7 ayın en büyük girişi olarak kaydedildi. Yayınlanan verilerde, neredeyse net giriş kadar Bitcoin fonlarına giriş olması dikkat çekti.

Bitcoin fonlarına toplamda 115,6 milyon dolarlık giriş gözlemlenirken short (kısa) Bitcoin fonundan 6,4 milyon dolar değerinde küçük bir para çıkışı yaşandığı görüldü.

2022 yılında 402 milyon dolar çıkış yaşanan Ethereum’da (ETH) fon girişleri, bu haftaki 2,3 milyon dolarlık girişle 3. hafta üst üste devam etti.

FTX çöküşüyle birlikte adeta çakılan Solana (SOL) toparlanma belirtileri gösterirken kurumsal yatırımcıların da tercihi oldu. Solana’ya 1,1 milyon dolarlık giriş yaşanırken Polygon’a (MATIC) 200 bin dolarlık fon girişi görüldü.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!