Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Popüler Kripto Borsası Gemini’de FDIC İddiaları: ABD Soruşturuyor

ABD’li popüler kripto para borsası Gemini, geçmişte Gemini “Earn” programı fonlarının Federal Sigorta Kurumu (FDIC) tarafından sigortalı olduğunu ima ettiği için Mali Hizmetler Departmanı tarafından soruşturuluyor.

Axios’un 30 Ocak tarihli haberine göre Gemini “Earn” programı müşterileri, borsanın kendilerini müşteri varlıklarının FDIC tarafından sigortalandığını söyleyerek kandırdığını iddia etti. New York Mali Hizmetler Departmanı konu ile ilgili Gemini hakkında soruşturma başlattı.

Alınan bilgilere göre Gemini, programa ait müşteri varlıklarının dış bankalarda tutulan kısmının sigortalı olduğunu ima etse de müşteriler, beyanı tüm varlıkların sigortalı olduğu şeklinde yorumladı.

Sigorta iddialarının Gemini Earn programının ürünü GUSD’yi kapsadığını bildiren kaynaklar, Gemini’nin GUSD fonlarının açıkça FDIC sigortasına sahip olduğunu söylemediğini ancak iletişimde kalan müşterilerin durumu bu şekilde anladığını aktardı.

Öte yandan konu hakkında yorum yapan birçok müşteri de Gemini ile fonların güvenliği ile ilgili kurdukları iletişim sırasında aynı hataya düştüğünü dile getirdi.

Yakın geçmişte iflas eden kripto kredi platformu Voyager Digital de benzer bir vaka içerisinde bulunmuştu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!