Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Alanında Lider Birkaç Şirket Bir Araya Geldi, Hedef Yeni Bir Blockchain Platformu

Küresel bankacılık, ticaret, enerji gibi sektörlerin önde gelen şirketleri yeni bir Blockchain platformu oluşturmak için bir araya geliyor. Blockchain’den faydalanarak oluşturulacak bu yeni platform ile birlikte emtia ticaretinin denetimi sağlanmaya çalışacak.

ABN AMRO, BNP Paribas, Citi, Credit Agricole Group, Gunvor, ING, Koch Supply & Trading, Macquarie, Mercuria, MUFG Bank, Natixis, Rabobank, Shell, SGS ve Societe Generale gibi alanlarında önde gelen kuruluşlar İsviçre’de bir araya gelerek Komgo SA adlı yeni bir girişime atıldılar.

Komgo SA, Blockchain tabanlı bir platform ile emtia ticaretini dijital hale getirecek. Bu yeni platformun gelişim sürecinde Blockchain tabanlı altyapı hizmetleri sunan ConsenSys ile işbirliği yapıldı.

Hollanda’daki ABN AMRO adlı banka tarafından yayınlanan basın duyurusunda şöyle bir kısım yer alıyor:

“İlk Komgo ürünüyle birlikte müşterini-tanı (KYC) sürecini kolaylaştıracak ve belli bir standarda oturtacağız. İkinci üründe dijital bir akreditif oluşturulacak ve böylece emtialara ilişkin ticaret verileri, Komgo’nun müşterisi olan bankalarla dijital olarak  paylaşılabilecek.”

Reuters tarafından yapılan habere göre önümüzdeki yıl aktif hale gelmesi planlanan Komgo projesi, başlangıç olarak enerji sektöründe kullanılacak. Projenin ilk olarak Kuzey Denizi’ndeki ham kargo ticaretinde kullanılması planlanıyor.

Platformun zaman içerisinde tarım ve metal sektörlerine de giriş yapması planlanıyor. Blockchain tabanlı bir petrol ticaret platformu olan Vakt da Komgo ile işbirliği yapacak olan kuruluşlar arasında yer alıyor.

 

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment