Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Aleph Zero Coin Nedir? Hangi Borsadan Alınır?

Son günlerin en popüler altcoinlerinden biri olan Azero coin’i sizler için inceledik. Bu yazımızda Azero hakkında öğrenmeniz gereken şeyleri belirttik.

Azero Coin Nedir?

Gizlilik odaklı blockchain sistemi olan Aleph Zero, proof of stake (hisse kanıtı) mekanizması kullanmaktadır. Kripto para ekosistemine daha güvenli bir ortam sunmak için tasarlanan Aleph Zero, her düğümün farklı bir işlemi temsil ettiği Yönlendirilmiş Döngüsel Olmayan Grafik (DAG) tabanlı bir blockchain sistemidir. Azero, aynı zamanda veri yapısı olarak DAG’yi kullanmaktadır. Aleph Zero projesi, Adam Gągol, Matthew Niemerg, Michał Świętek ve Antoni Żółciak isimli dört kişi tarafından kurulmuştur.

Aleph Zero blockchain’inde para transferi çok kısa sürede güvenli bir şekilde gerçekleşmektedir. Ayrıca blockchain üzerinde yapılan transferlerde çok düşük işlem ücretleri alınmaktadır.

Azero Coin Projesi Nedir?

Blockchain’de bulunan çok zincirli güvenlik katmanı sayesinde bütün ağlarda kullanılabilen Azero, nesnelerin interneti (IoT) için oldukça ölçeklenebilir, hızlı, merkeziyetsiz, güvenli ve düşük maliyet sunmaktadır. Aleph Zero, tedarik zinciri için de hizmet sunmayı amaçlamaktadır.

Bu hizmet sayesinde ağ üzerinde dağıtım ve lojistik işlemlerinin geçmiş bilgileri eklenebilir yeni kayıt oluşturulabilir. Şirketin planları arasında; gayrimenkul satın almak ve satmak, kredi başvurusunda bulunmak ve hisse senedi alım-satımı yapmak gibi birçok yasal işlemi blockchain teknolojisiyle birleştirmek yer alıyor.

Ayrıca platform, web tarayıcılarında merkeziyetsiz domain sistemi sunmaktadır. Bu sayede gizliliğin artırılmasına yardımcı olmaktadır.

Azero Coin Çıkış Tarihi

Proje 2018 yılında kurucu ortakların tanıdıklarından buldukların tohum yatırımlarla başlatıldı. Başlangıç aşaması yaklaşık 3 yıl sürdü ve ardından yerel token Azero’nun genel satışı 2021 yılında tamamlandı. Aleph Zero, ana ağında (mainnet) ilk 10 Kasım 2021 yılında yayınlandı. Aleph Zero projesinde üzerinde şu anda 30’dan fazla kişi çalışmaktadır.

Azero Coin Nasıl Çalışır?

Azero’nun platformunda merkeziyetsiz dosya depolama özelliği bulunmaktadır. Denetleyici bir kurum tarafından yapılan araştırmalar sonucu Aleph Zero’nun saniyede 89.600’den fazla işlem yapabildiği belirtilmiştir. Ayrıca ağda yer alan işlemlerin nerdeyse ücretsiz olması birçok yatırımcının dikkatini çekmiştir. Azero, işlem başına 0,0003 Azero ücret almaktadır. Azero’nun kendi sitesinde kullanıcıların pasif gelir elde edebileceği stake imkanı sunuyor. Bir kripto parada stake edilen miktar ne kadar fazla olursa piyasadaki dolaşım azalacağı için fiyata etkisinin olumlu olması beklenir. Stake sayesinde blockchain güvenliğin ve güvenilirliğinin artırılması planlanıyor.

Şirket, stake edilen Azero’nun yıllık %10 ila %20 oranı aralığında ödüller veriyor. Ayrıca, 25.000’den fazla Azero’su bulunan kullanıcıların validatör olabileceği bir özelliğin yakında açılacağı belirtiliyor.

Azero Coin Yorumu ve Geleceği

Aleph Zero, işletmelerin ve hükümetlerin kullanacağı merkeziyetsiz bir ağ olmayı planlıyor. Bu sebeple kullanım alanının çok geniş olacağı düşünülüyor. Şirketin yol haritasında yer alan ve planladıkları bütün işlemler yerel token’ı Azero ile yapmayı düşündüklerinden birçok yorumcu kripto paranın değerinin artabileceğini düşünüyor. Yol haritasına göre sıfır bilgi kanıtı (ZKP) sistemine geçmeyi ve bir sonraki aşamada web cüzdanı çıkarmayı hedefliyorlar.

Azero CoinGecko verilerine göre yazım esnasında son 24 saatlik periyotta %3,5 düşüş yaşayarak 0,955 dolardan işlem görmektedir. Piyasaya sürüldüğünden bu yana birçok kişi tarafından konuşulan Azero, 15 Nisan 2022 tarihinde 3 dolarlara ulaşmıştı. Kripto paranın şimdiye kadarki en düşük seviyesini ise 28 Ocak 2022 tarihinde görmüştür. 28 Ocak tarihinde Azero fiyatı 0,72 dolar civarlarıdır.

Azero Coin’in 24 saatlik hacmi 851 bin dolar seviyelerinde bulunuyor. Dolaşım arzı CoinMarketCap verilerine göre 73 milyondan fazladır. Toplam arzı ise 300 milyon olarak belirlenmiştir.

Aleph Zero, CoinMarketCap’in yapmış olduğu en değerli kripto para sıralamasında 3085. sırada yer almaktadır. Kripto para, halka açık kaynak kodlu bir blockchain sistemidir. Güncel piyasa değeri sie 70 milyon dolardan fazladır.

Dolaşımdaki arzının toplam arzın dörtte biri kadar olması fiyat için olumsuz bir etki yaratabilecekken, şirketin stake protokolü sayesinde dolaşımda bulunan kripto para sayısı azalabilir. Azero’ya fazladan hacim gelmesi ve daha büyük borsalarda listelenmesi durumunda fiyat için önemli bir artış yaşanabilir.

Ayrıca şirket, planladığı gibi birçok işletme ve hükümetle anlaşırsa haberin getirdiği etkiyle birçok büyük borsa da listelenebilir. Bu sayede git gide daha popüler bir kripto para olacak olan Azero çok büyük yükselişler yaşayabilir.

Azero Coin Hangi Borsadan Alınır?

Azero şu anda bazı merkezi kripto para borsasında yer almaktadır. Bunların arasında Meksika merkezli kripto para borsası MEXC, Çin merkezli kripto para borsası Gate.io ve Hoo yer alıyor. Azero’nun en yüksek hacimli olduğu kripto para borsası MEXC’dir.

  • İçerikte yer alan bütün veriler bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi içermez. Yatırım kararlarınızdan makalenin yazarları sorumlu tutulamaz. Ayrıca her yatırım ve ticaret hareketi risk barındırır. Bu yüzden yatırım yaparken kendi araştırmalarınızı yapmanız gerekmektedir.
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!