Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Vite Coin Nedir? Projesi Neyi Vadediyor?

Yenilikçi sistemi ile PoW ve PoS’u geriden bırakan Vite coin’i araştırdık. Bu yazımızda sizler için Vite coin nedir? sorusunu cevaplamaya çalışacağız.

Vite, sıfır işlem ücreti ilkesini benimseyen işlemleri kolaylaştırmak ve işlem hızını, güvenirliğini ve güvenliğini optimize etmek için Snapshot Chain (Anlık Görüntü Zinciri) yapısına sahip bir Directed Acyclic Graph tabanlı akıllı sözleşme platformudur. Snapshot Chain, ağ güvenliğini sağlamak için Hierarchical Delegated Proof of Stake (HDPoS) yöntemini kullanır. Bu aşina olduğumuz Proof of Stake ve Proof of Work sistemlerinden farklıdır. Vite platformunda ağ doğrulayıcılar (node) yalnızca stake ödülleri alır işlem ücreti alamaz. ViteX Britanya Virgin Adaları merkezli bir borsadır. CoinMarketCap verilerine göre günlük işlem hacmi 68.440 dolar yani yaklaşık 3 Bitcoin’dir (BTC).

VITE coin, kullanıcıların işlem ücreti vermek yerine işlem kotası için VITE’i stake ettiği Vite ağındaki akıllı sözleşme uygulamalarında kullanılmak üzere çıkarılmış bir altcoindir. VITE aynı zamanda Snapshot Block Producerlara oy vermek için de kullanılabilir. Ek olarak kullanılmayan işlem kotası olan bir VITE staker’ı, coin karşılığında bu kotayı kiralayabilir. Örneğin kullanıcılar ViteX’in yerel merkeziyetsiz coini VX karşılığında VITE’i stake edebilirler. VX ise ViteX borsasının alım satım ve değişim işlemlerinde kullanılması için çıkardığı fakat VITE’dan farklı olarak stake edilemeyen yerel para birimidir.

VITE Coin Nasıl Çalışır?

VITE coin’in 2 kullanım alanı vardır. İlki, ViteX borsasında işlem kotası kazanmak için stake etmek ikincisi ise ticari amaçlarla alıp satmak veya değiştirmek. Coin doğrudan akıllı sözleşmelere yönelik oluşturulmuştur. Hierarchical Delegated Proof of Stake (HDPoS) sistemiyle çalışıyor ve ağ doğrulayıcılar yalnızca stake ücreti aldığı için işlem ücretleri düşük tutulabiliyor.

VITE Coin Çıkış Tarihi Ne Zaman?

Vite Coin projesi 2018 yılında faaliyetlerine başladı. Vite ekibinin amacı, parçalı Blockchainler nedeniyle kopuklaşan ekosistemi birleştirmek için tüm blockchainleri birleştirebilecek bir sistem oluşturmaktı. Vite ana ağının işlemlerine başladığı 2019 yılında beri gelişimini sürdüren ağ çok sayıda node destekleyicisine de ev sahipliği yapıyor.

VITE Coin Geleceği Nasıl?

Vite’in geniş bir ürün yelpazesi bulunuyor. Mevcut ürünlerin arasında, merkeziyetsiz bir borsa (ViteX), çok amaçlı bir cüzdan uygulaması (Vite App), ödeme uygulaması (VitePay) ve devlet/kurumsal blok zinciri uygulamaları (VitePlus) bulunmaktadır.

ViteX, on-chain emir defteri ve eşleştirme motoru ile merkeziyetsiz bir borsadır ve şu anda 40’tan fazla dijital varlığı desteklemektedir.

Vite App, ticaret (ViteX), varlık yönetimi (ViteWallet) ve dapp’lerin tek bir yerde yapılmasını sağlayan bir mobil uygulamadır.

VitePay ise şu anda Singapur’un Ce La Vi Sky Bar’ında ve Midwest Global ağı altındaki taksi hizmetlerinde kullanılabilecek hızlı, masrafsız ve güvenli bir ödeme aracıdır.

Vite platformu hızla sanal sınırların dışına çıkarak, gerçek dünyada bir ödeme yöntemi ve finansal hizmet sağlayıcısı olarak kendine yer edinmeye çalışıyor. Yüksek işlem hızı, sıfır işlem ücreti ve işlem ve ödeme güvenlikleri üzerine yaptıkları inovatif çözümler bağlamında VITE coin gelecekte bir itibari para birimi veya emtia olarak konumlanabilir.

VITE Nereden Alınır?

VITE’i OKEx ve Bittrex gibi büyük borsalardan ya da Binance’ten %20 indirimle Vite Coin Al‘a tıklayarak alabilirsiniz. VITE’i kazmak için ise, Vite ağında, bilgisayarınızı Snapshot Block Producer olarak çalışabilir ve 30 milyon VITE coin’in yıllık enflasyonu şeklinde blok ödülleri alabilirsiniz ya da node olarak çalıştırıp Vite kuruluşundan VITE ödülleri toplayabilirsiniz.

VITE Coin Yorumu

VITE coin’in 26 Temmuz 2022 16:30 tarihinde fiyatı 0,0319 dolardır. 24 saatlik işlem hacmi ise 3,58 milyon dolar seviyelerinde bulunuyor. Son 24 saatte %9,52 düşüş yaşayan VITE coin, tüm zamanların en düşüğünden %44,57 yukarıda işlem görüyor. Ayrıca VITE tüm zamanların en yüksek seviyesinin %92,28 aşağısında işlem görüyor.

Vite coin grafik verilerine 4 saatlik periyotta baktığımızda yükselen trendin devam ettiğini ancak bir geri çekilme aşamasında bulunduğunu görebiliriz. Düşen fiyatın 0.0258 – 0.0247 seviyesinde güçlü bir taleple karşılaşması halinde vite coin pump alabilir. Öte yandan yükseliş yönlü hareketin 0.0320 – 0.0350 seviyelerindeki arz bölgesinden tepki alması da olası. Özellikle 0.0320 ve 0.0310 eviyelerinin test edilmiş direnç bölgeleri olmaları, VITE’in bir sonraki geri çekilmesinin bu seviyelerde başlayacağı düşüncesini pekiştiriyor. Orta vadede yükseliş trendinin devamı yorumunu yapabilmemiz için son tepe olan 0.0400’ın üzerinde bir kapanış beklememiz gerekir. Düşüş hareketinin devam etmesi halinde ise trend çizgisinin kırılması ve 0.0247 seviyesinin geçilmesiyle beraber bir düşüş trendinin başladığı yönünde yorum yapabiliriz. Trend çizgisi veya talep bölgesinden birinin geçildiği durum ise bir konsolidasyona yorulabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!