Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

The Sandbox (SAND Coin) Projesi Neyi Vadediyor?

En büyük metaverse projelerinden biri olan Sand coin’i sizler için inceledik. Bu yazımızda Sand coin projesi nedir? gibi soruları cevaplamaya çalışacağız.

SAND Coin Kimin ve Hangi Ülkenin?

2011 yılında kurulan oyun geliştirme şirketi Pixowl’un kurucu ortakları tarafından ortaya çıkarılan The Sandbox’un ilk oyunu da 2011 yılında piyasaya sürüldü. Pixowl şirketinin 2018 yılında Hong Kong merkezli risk sermayesi ve oyun geliştirici şirket Animoca Brands’e 4,9 milyon dolara satılmasının ardından Sand coin projesi Hong Kong merkezli olarak piyasaya sürüldü.

The Sandbox Projesi ve Geleceği

Ethereum blockchain’inde (ERC) oluşturulan Sand coin projesi, NFT’lerinde içerisinde bulunduğu bir metaverse oyna-kazan oyunudur. The Sandbox, 2021 yılında gösterdiği performansla en çok konuşulan kripto paralardan biri oldu. Oyuncuların sanal bir dünya tasarlayabildiği oyun, merkeziyetsiz ve topluluk odaklıdır. Dünyanın en büyük şirketlerinden Facebook, metaverse’e inancından dolayı şirketin adını Meta olarak değiştirmişti. Ayrıca birçok önemli firma da metaverse’ün önümüzdeki yıllarda çok büyük bir piyasa değerine sahip olacağı düşünüyor. Bu nedenle metaverse’e ilk giren şirketlerden biri olan The Sandbox’ın yerel token’ı sand coin metaverse’ün gelişimiyle birlikte önümüzdeki yıllarda yükselme potansiyeline sahip durumda bulunuyor.

The Sandbox toplamda 3 parçadan oluşuyor. Bunlar; VoxEdit, Sandbox Game Maker ve Sandbox pazar yeridir. VoxEdit programı oyuncuların gerçek dünya ürünlerini 3 boyutlu nesnelere dönüştürmesini ve canlandırmasını sağlamaktadır. NFT pazar yerinde üretilen bu ürünler yüklenebilir, satılabilir ve yayınlanabilir. The Sandbox’ın Game Maker uygulamasında ise oyuncular ücretsiz olarak 3 boyutlu oyunlar oluşturabilir.

The Sandbox, bu ürünleri sayesinde oyun üretmek için “kodlama bilgisine” gerek olmadığını söylüyor.

Sand Token Nedir? Nereden Alınır?

Pixowl tarafından üretilen The Sandbox, Ethereum tabanlı metaverse oyna-kazan oyunudur. Başlangıçta 3 milyar adet üretilen Sand coin’in az bir kısmı piyasaya sürülmüştü. Ancak yazım esnasında 1,28 milyar sand coin piyasada bulunuyor. Sand coin kullanımı ise oyun içinde gereklidir.

Projedeki oyunların üzerinde işlemler gerçekleştirdiği arsaların isimleri de LAND olarak geçiyor. LAND aslında oyuncuların bir dijital emlakları oluyor. Bu LAND’ler üzerine bir şeyler inşa edebilir ve malzemelerle doldurabilir. Ayrıca oyuncular, NFT platformu üzerinden bu LAND’leri kiralayabilir ve satabilir.

Bu ürünlerin nadirliklerine göre belirli bir fiyat belirleniyor. Daha öncelerde Metaverse ve NFT geliştirici olan Republic Realm, The Sandbox altyapısında tasarladığı Fantasy Island oyununa ait ‘Metaflower Super Mega Yatch’ isimli NFT’yi, OpenSea platformu üzerindeki açık arttırmada 149 WETH (yaklaşık 650.000 dolar)’e satmıştı. Bu işlem o zaman The Sandbox metaverse’ünde satılan en pahalı NFT olmuştu.

Sand coin ne işe yarar sorusunun cevabı ise şunlardır; Sand coin, oyun içerisinde yer alan işlemler, arsa alımı yapabilmek ve yönetişim hakkından pay alabilmek için kullanılmaktadır. Sand coin’i nerdeyse bütün borsalardan satın alabilirsiniz. Sand coin’in en yüksek hacimli olduğu borsalar, Binance, Huobi, KuCoin ve FTX gibi büyük kripto para borsalarıdır. Sand coin’i Binance’den alabilmek için hesabınızda 10 doların üzerinde para olması gereklidir. Sand coin’i Binance’den %20 indirimli almak için buraya, Bitexen’den almak için buraya tıklayınız.

SAND Coin Yorumu 2022 ve Geleceği

Birçok analist ve yorumcu metaverse’ün ve kripto paraların daha başlangıç aşamasında olduğunu düşünüyor. Bu nedenle The Sandbox gibi projelerde henüz başlangıç durumunda bulunuyor. Elinde bulundurduğu 36.6 milyar dolarlık bitcoin ve diğer varlıklar ile alanında dünyanın en büyüğü olan Grayscale, metaverse piyasasının hala şekillendiğini, mevcut ivmesi ile ilerlemesi sonucunda gelecekte 1 trilyon dolarlık bir değere ulaşacağını ve  şu anda 15 trilyon dolar piyasa değerindeki Web 2.0 şirketleri ile rekabet edeceğini söylemişti. Ayrıca, Ark Invest ve JPMorgan’da benzer açıklamalarda bulunmuştu. Bu doğrultuda Sand coin’inde önümüzdeki yıllarda yükseleceğini düşünmek pekte yanlış olmaz.

Sand Coin Haftalık Görünümü

Piyasaya 0,0083 dolar gibi bir fiyattan sürülen Sand coin, 2021 yılında büyük bir yükseliş yaşadı ve 8,48 dolarlara kadar yükseldi. Bu süreçte %10.000’den fazla büyüme performansı gösteren kripto para, piyasasın düşüşe başlamasının ardından %92 düşüş yaşayarak 0,8 dolar seviyelerine kadar geriledi.

Sand Coin Teknik Analiz

En yüksek seviyesini yaşadığı tarihten beri düşüş trendinde bulunan Sand coin, düşen trendine oldukça yakın seyrediyor. Düşüş trendinin kırılması durumunda Sand coin’in önünde 2,7 dolar ve 4,8 dolar dirençleri bulunuyor. Aşağı yönlü tepki alması durumunda ise bir önceki düştüğü yer olan 0,8 dolar seviyeleri destek olarak karşımıza çıkıyor.

50 günlük hareketli ortalamasının (MA) üzerinde bulunan kripto para 200 günlük hareketli ortalamasının oldukça aşağısında seyrediyor. Metaverse’ün gelişmesiyle ve kripto para piyasasının tekrardan yükseliş dönemine girmesiyle birlikte Sand coin’in de diğer altcoinler gibi yukarı hedeflerine ulaşacağı düşünülüyor.

Yazım esnasında sand coin, 1,31 dolar seviyelerinde bulunurken Türk Lirası bazında 23,74 TL’den işlem görüyor. CoinMarketCap tarafından yapılan listede en değerli 37. kripto para olan Sand coin’in piyasa değeri 1,7 milyar dolar civarlarında seyrediyor.

Sand Coin’den Büyük Anlaşmalar

2021 yılının en çok değer kazanan metaverse projelerinden biri olan The Sandbox, birçok ünlü firmayla anlaşma yaptı. 156 ülkede hizmet veren denetim şirketi PwC’nin Hong Kong Ayağı The Sandbox’tan bir arazi aldığını duyurmuştu. Bu yıl içerisinde; Atlantic, Warner Records, Elektra ve Parlophone gibi birçok şirketinde sahibi olan Warner Music Group, lüks moda markası Gucci, Japonya merkezli oyun geliştirme şirketi Square Enix, İngiltere merkezli bankacılık devi HSBC, Soğuk cüzdan sağlayıcısı Ledger ve İngiltere’nin en büyük bankalarından Standard Chartered The Sandbox ile ortaklık kurduğunu açıklamıştı.

Bu tarz büyük firmalarla anlaşma yapılması Sand coin’i birçok yatırımcı tarafından güvenli bir kripto para olarak görmesine sebep oluyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!