Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Alexander Vinnik’in Fransa’ya İadesine Karar Verildi

BTC – e kripto para borsası aracılığı ile toplamda 4 milyar dolara yakın bir meblağı akladığı iddiası ile tutuklu durumda bulunan ve geleceği adeta yılan hikayesine dönen Alexander Vinnik’in davasında yeni bir gelişme yaşandı.

Yunanistan Yüksek Mahkemesi, konuyla ilgili olarak verdiğe kararda, büyük çapta Bitcoin dolandırıcılığı ile itham edilen Vinnik’in Fransa’ya iadesine karar verdi.

Geçen ay durdurulan iade kararı da, böylelikle yeniden onaylanmış oldu ve davada yeni bir süreç, bu haberler ile artık başlayacak.

Kendi kurduğu borsa ile büyük çapta para aklayan ve Amerika, Rusya ile Fransa’nın peşinde olduğu Vinnik, çıkarıldığı mahkemede kendisine yöneltilen tüm suçlamaları bir kez daha reddetti.

İnsan haklarının ihlal edildiği gerekçesi ile açlık grevi yapan Vinnik için Yunanistan mahkemesi, Rusya’nın kendilerine geçmiş dönemde yaptığı iade başvurusunu direkt olarak reddetmişti.

Hatta o dönem için Rus basınında çıkan haberlerde, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in o dönemin Yunan başbakanı Alexis Tsipiras’a bu konuyu ikili görüşmede direkt olarak açtığı ve memnuniyetsizliğini dile getirdiği ifade edilmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment