Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Libra Yöneticisi Marcus, Davos’ta Konuştu

Facebook’un kripto para projesi Libra’nın başında isim olan Coinbase eski yöneticisi David Marcus, İsviçre’nin Davos kentinde düzenlenen Dünya Ekonomi Forumu’nda konuştu.

Başarılı isim, merkez bankası destekli kripto para konseptleri olan CBDC’ler için bankaların önünde iki ayrı yol olduğunu ifade ederken, şunları söyledi:

”Merkez bankaları CBDC’leri iki ayrı yol ile dağıtabilir. Bunlardan birisi mevcut bankalar aracılığı ile yapılan toplu satışlar; diğeri ise direkt olarak müşterilere giden bir sistem. Bana kalırsa, ilk bahsettiğim yol, mevcut sisteme hiçbir katkı yapmaz. Müşteri erişimi ve merkez bankalarının da çıkarı için bence direkt olarak müşteriye gidecek ikinci yol, bizim için daha iyi olacaktır.”

Bankacılık Hizmeti Almayan Toplum Kabul Edilemez

Şu anda dünyada sayısı ‘kabul edilemeyecek düzeyde fazla’ oranda bankacılık hizmeti alamayan ya da bu hizmetlere erişemeyen kişi olduğunu da ifade eden Marcus; bu durumun değişmesinin şart olduğunu söyledi.

Başarılı yönetici, CBDC sistemlerinin de bu noktada çok büyük bir görev alabileceğini ifade ederken, sistemin de buna göre şekil alması gerektiğine vurgu yaptı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment