Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Elon Musk Bitcoin Hakkında Konuştu

Teknoloji dünyasının en ünlü isimlerinden biri olan Elon Musk, Bitcoin hakkında konuştu. Musk konu hakkında yaptığı açıklamalarda kripto paraların nakit paraya bir alternatif olduklarını söyledi.

Bitcoin’e Bakış

Elon Musk kısa süre önce Third Row Tesla’nın yayınına katıldı ve burada Bitcoin ile kripto paralar hakkında konuştu.

Musk katıldığı yayın sırasında öncelikle içinde bulunduğumuz çağda yazılımın ve büyük veri tabanlarının öneminden bahsetti. Musk konu finansa geldiği zaman çağın standartlarına uyum sağlamayan, ileri düzey yazılımlardan faydalanmayın bankaların başlarının dertte olduğunu vurguladı. Musk bu yorumları yaptıktan sonra kendisine neden “yazılımın bu kadar önemli olduğunu düşünüp de Bitcoin’i desteklemediği” soruldu. Musk’ın yanıtı ise şöyle oldu:

Bitcoin hakkında net bir tarafım yok açıkçası.

Third Row Tesla ekibi daha sonra Musk’a Bitcoin’in whitepaper’ı hakkında ne düşündüğünü sordu ve Musk, Satoshi Nakamoto’nun yazdığı whitepaperı oldukça “akıllıca” bulduğunu vurguladı.

Kripto Paralara Bakış

Elon Musk Bitcoin whitepaperını akıllıca bulduğunu söyledikten sonra genel olarak kripto paralardan bahsetmeye başladı. Musk konuşması sırasında kripto paraların teknik özelliklerinden ziyade özellikle kripto paraların kullanım alanlarına değindi. Günümüzde yapılan yasal/illegal işlemler hakkında konuşan Musk şu yorumları yaptı:

Bu söyleyeceklerim genelde kripto para destekçilerini kızdırıyor ama bazı işlemler yasal sınırların dışında kalıyor. Elbette bu yasal sınırlar ülkeden ülkeye değişiklik gösterir. Normalde bu (yasa dışı) işlemlerde nakit para kullanılır. Ama bu yasa dışı işlemlerin yapılabilmesi için nakit paranın yasal işlemlerde de kullanılabilmesi gerekiyor. Dolayısıyla yasal-illegal işlemler arasında bir köprüye ihtiyacınız var. Bu noktada kripto paralar devreye giriyor.

Musk bu yorumları yaptığı sırada Third Row Tesla ekibi kripto paraların dark webde kullanıldıklarına vurgu yaptı ve yasa dışı kripto para kullanımına dikkat çekti. Musk’ın bu noktada yaptığı yorumlar ise şu şekilde:

Kripto paralar tamamen (yasa dışı amaçlarla) kullanılıyor olamazlar. Öyle olsa kripto parayla sıradan şeyler alınamazdı. Ayrıca günümüzde nakit para kullanımı gitgide azalıyor. Bazı yerlerde nakit para geçmiyor bile. (Ne nakit ne de kripto para) sadece yasa dışı amaçlarla kullanılıyor. Çünkü öbür türlü bunları kullanıp yemek veya ev de alamazdınız. O yüzden bir köprüye ihtiyaç var. Bu noktada kripto paranın nakite bir alternatif olduğunu söyleyebiliriz. Ama ben kripto paraların birincil veritabanı (primary database) olarak değerlendirilebileceklerini düşünmüyorum.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment