Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Chiliz CEO’su Önlerindeki Yasal Zorluğu Açıkladı

Chiliz CEO’su Alexandre Dreyfus, kullanıcıların kolayca kripto para alıp satabilecekleri bir platform kurmaya çalıştıklarını ve bunun için hem regülatör hem avukatlar ile iş birliği içerisinde olduklarını açıkladı.

Alexandre Dreyfus, dün Jessica Walker’a verdiği röportajda Chiliz ekibinin bu yılki planlarından ve regülasyon tarafında yapılan çalışmalardan bahsetti.

Chiliz’in kendi kripto parası olan CHZ, mart ayının başından beri %972 oranında değerlendi ve 0,544 USDT’den işlem görüyor.

“Merkezimiz İsviçre ve Estonya’da”

Malta merkezli Chiliz, 22 Şubat’ta Polonya’nın Legia Warsaw kulübü ile anlaşmaya vardığını açıkladı. Alexandre Dreyfus, bu anlaşmayla ilgili şunları söyledi:

“Polonya’da Legia ile anlaşmadan önce, ülkenin regülatöründen bu anlaşmada herhangi bir sorun olmadığına dair onay almak için 6 ay harcadık. Aynısını İspanya, Almanya gibi birkaç farklı ülkede daha yaptık.”

Chiliz’in regülasyon bakımından merkezinin “Malta değil İsviçre ve Estonya olduğu”, çoğu ülkede regülatörler ile iş birliği yapıldığı açıklandı. Dreyfus, önlerindeki zorluğu şöyle tanımladı:

“Regülasyon konusu bizim için sorun değil çünkü biz devasa bir kripto para borsası değiliz, küçük ölçekli taraftarlara hitap ediyoruz. 5 euroluk, 50 euroluk işlem yapacak birinin bunu kolayca yapabilmesini istiyoruz.  Asıl zorluk bu. … Bu yüzden hem regülatörler hem avukatlar ile çalışmak ve bazen limitleri zorlamak zorundayız.”

“18 aydır görüşüyoruz”

Chiliz, birlikte çalıştığı kulüpler için 2020 yılında 30 milyon dolar gelir üretti. Dreyfus, bu sayının 2021’de “100 milyon doları geçebileceğini” söyledi. Kuzey Amerika’daki liglerle 18 aydır görüşme içerisinde olduklarını açıklayan isim, çalışmalarına “aktif ve agresif” bir şekilde devam ettiklerini ifade etti.

2 Mart’ta, Chiliz’in New York’ta bir ofis açacağı ve Amerikan pazarına 50 milyon dolarlık yatırım yapacağı duyuruldu. Alexandre Dreyfus, şu anda şirket kadrosunda 100 kişinin çalıştığını ve bu sayının yıl sonunda 200’e çıkacağını söyledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!