Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Başarılı Traderları Ödüllendiren Bingbon’a Genel Bakış

Kripto para odaklı bir türev borsası olan Bingbon, günlük ticaret hacmini neredeyse milyar dolara kadar çıkardı. CoinMarketCap verilerine göre borsa, 24 saat içerisinde 900 milyon dolarlık ticaret hacmi elde ediyor.

Bir türev borsası olan Bingbon, 2018 yılında Singapur’da kuruldu. Borsada doğrudan Türk lirası ile kripto para alıp, 150 kata kadar varan kaldıraç oranlarıyla işlem yapmak mümkün.

Onlarca pariteyle işlem yapılabiliyor

Banxa ve MoonPay altyapısını kullanan Bingbon; Türk lirasına ek olarak AUD, GBP, EUR, USD, CAD, RUB, CZK, DKK, NOK, PLN, SEK gibi itibari paralarla işlem yapma fırsatı tanıyor.

Kullanıcılar pozisyon açmadan önce borsaya doğrudan Bitcoin, Ether, USDT veya USDC gönderebiliyor; BTC, ETH ve USDC’lerini farklı coinlere dönüştürebiliyorlar.

bingbon-exchange-borsa

Trade kısmına girildiğinde USDT paritesi kullanılarak BTC, ETH, XRP, LINK, LTC, BCH, EOS, TRX, BSV, ADA, XTZ, DOT, UNI, FIL ve AAVE ile işlem yapılabiliyor.

Türev işlemi yaparken cross margin veya isolated margin seçeneği tercih edilebiliyor. USDT margined sözleşmelere ek olarak coin-margined sözleşmeler açılabiliyor ve dayanak varlık olarak Bitcoin, Ether gibi varlıklar kullanılabiliyor. İşlem sırasında Take Profit ve Stop Loss gibi özelliklerden yararlanmak mümkün.

bingbon-borsa-genel-gorunum
Borsanın hesap açmadan önceki genel görünümü

Copy trading ile kazançtan %8 pay

Bingbon kullanıcıları, “Copy trade” özelliğini kullanarak popüler traderların açtığı pozisyonları kendi hesaplarında uygulamaya koyabiliyorlar.

Bu işlemler, beraberinde büyük bir risk getiriyor çünkü kopyalanan trade stratejisinin başarısız olması, para kaybı ile sonuçlanabiliyor. Buna karşın copy tradingin türev işlemi yapmaya yeni başlamış acemi traderlara, piyasayı öğrenme fırsatı sunabileceği düşünülüyor.

Yatırımcılar bu sayfa üstünden kendilerine hitap eden bir yatırım stratejisi belirleyebiliyor. Filtreleme seçeneklerini kullanarak uzun veya kısa vadeli, yüksek veya düşük riskli, yüksek frekanslı veya düşük frekanslı stratejiler bulmak mümkün.

copy-trade-bingbon

Kurduğu yatırım stratejileri ile başarı yakalayan isimler, copy trading sayfasının en çok önerilen isimleri arasında yer bulabiliyor. Bir traderın başarısı; ne kadar kazanç sağladığına, kişisel profiline ve coğrafi bölgesine bakılarak ölçülüyor.

Başarılı traderlar, açtıkları işlemlerle popülerlik elde edebilir ve kendi stratejisini kullanan takipçilerin kazancından %8 pay alabilir. Yerli ve yabancı kripto para camiasının Nebraskan Gooner, Altcoin Rookie gibi tanındık isimleri, borsayı kullanan isimler arasında.

Bingbon ile işlem yapmak güvenli mi?

Singapur’da kurulan borsanın Tayvan, Vietnam, Japonya, Güney Kore, Rusya gibi ülkelerde çalışan bir ekibi bulunuyor. Bingbon yöneticileri global çapta hizmet gösterebilmek adına birkaç farklı adım attılar.

Avustralya’da kaydı bulunan şirket, Estonya’dan kripto para ticareti için lisans almayı başardı. Bingbon’un buna ek olarak Huobi, OKEx, Binance, Bittrex gibi borsalara benzer şekilde ABD’deki FinCEN’den aldığı bir lisansı bulunuyor.

fincen-kayit
Bingbon’un FinCEN kaydı (NOT: Burada açılan kayıt, şirketin meşruluğunu garantilemiyor)

Güvenlik açısından çalışmalarını sürdüren şirket, pazarlama müdürü tarafından yapılan açıklamaya göre kurulduğu günden beri hiç hacklenmedi. Yatırımcılar, kişisel hesaplarını korumak için iki aşamalı doğrulama (2FA) teknolojisini kullanabiliyorlar.

İşlem limit ve ücretleri

Bingbon, diğer pek çok borsa gibi kimliğini doğrulamış ve doğrulamamış kullanıcılarına iki farklı türden limit sunuyor. KYC’sini tamamlamamış kullanıcılar için:

  • USDT: Günlük limit 10.000; maksimum kümülatif limit 40.000

  • BTC: Günlük limit 1; maksimum kümülatif limit 4,

  • ETH: Günlük limit 50; maksimum kümülatif limit 200 formatı uygulanıyor.

Kimlik kartını, ehliyetini veya pasaportunu kullanarak kimliğini doğrulatmış kullanıcılar ise şu limitler üstünden işlem gerçekleştirebiliyor:

  • USDT: Günlük limit 1000.000; tek işlem limiti 100.000, maksimum kümülatif limit bulunmuyor

  • BTC: Günlük limit 5; tek işlem limiti 2, maksimum kümülatif limit bulunmuyor

  • ETH: Günlük limit 400; tek işlem limiti 150, maksimum kümülatif limit bulunmuyor.

Perpetual swap işlemleri için taker işlem ücreti %0,075; maker işlem ücreti %0,045 olarak belirlendi.

Yeni kullanıcılar için bonus programı 

Bingbon, 18 Ocak 2021 tarihi itibarıyla yeni kullanıcılarına özel bir bonus sistemi geliştirdiğini duyurdu. Üç ayağı bulunan bonus sisteminin detayları şu şekilde:

  • BİRİNCİ SİSTEM: En az 200 USDT yatır, 20.000 USDT’lik hacim üret (Hacim= Marjin * Kaldıraç), 10 USDT bonus kazan (10 kata kadar varan kaldıraç)

  • İKİNCİ SİSTEM: 80.000 USDT’lik hacim (Hacim= Marjin * Kaldıraç) üret, 30 USDT bonus kazan (10 kata kadar varan kaldıraç),

  • ÜÇÜNCÜ SİSTEM: 200.000 USDT hacim üret (Hacim= Marjin * Kaldıraç), 80 USDT bonus kazan (10 kata kadar varan kaldıraç).

Bonus olarak verilen USDT’lerin miktarı (10, 30 ve 80), bonusun marjin değerini temsil ediyor. Bingbon’a yeni kayıt olan kullanıcılar, bu bonusları 14 gün boyunca kullanabiliyorlar. Şirket hem web sitesinden hem mobil uygulaması üstünden hizmet veriyor.

bingbon-mobil-uygulama
Mobil uygulamanın geçmiş tarihli bir tanıtım görüntüsü
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!