Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Vitalik Buterin: NFT’ler Sosyal Fayda Sağlayabilir

Ethereum kurucusu Vitalik Buterin, NFT’lerin sosyal fayda amacıyla kullanılabileceğini açıkladı. Buterin’e göre NFT’ler, Ethereum ekosisteminin dışında insanlara yardım edebilir.

Vitalik Buterin, paylaştığı bir blog gönderisinde NFT konusuna değindi. Ethereum kurucusu, NFT’lerin sosyal alanda fayda sağlaması için bu alanın “halihazırda zenginlere ve ünlülere faydalı bir alan olarak görülmemesi” gerektiğini vurguladı.

“NFT’lerin nasıl bir sonuç vereceğine karar verebiliriz”

Buterin için bu konuda sorulması gereken soru şu: İnsanlar hangi NFT’yi beğenip almak istiyor ya da istemiyor? Bu soruyu şöyle cevaplıyor:

“Eğer herkes bir NFT’nin ilginç ve bir diğerinin kötü olduğu konusunda fikir birliğine varırsa, büyük ihtimalle çoğunluk birinci olanı almayı tercih edecektir. Bu bir meşruiyet meselesidir; çünkü insanlar onunla övünebilir, yeniden satabilir ve birçok kişinin o NFT’yi beğendiğini bilir.”

Buterin’e göre, eğer bu meşruiyet iyi bir tarafa yönlendirilebilirse, NFT’lerden fayda sağlamak mümkün olabilir. Bu durumda; kullanıcılar, sanatçılar, hayır kurumları ve daha birçok kişi ve kurum fayda görebilir.

Bunun için, iki potansiyel fikir sunuyor.

  •  Hayır kurumları

Vitalik Buterin’e göre bazı hayır kurumları ya da DAO’lar, gelirlerinin bir kısmını NFT’lere ayırabilir ve bu şekilde bağış yapabilirler. Yapılan bağışlar yoksulluk, bilimsel araştırmalar, sanat, gazetecilik, yazılım gibi birçok alanı kapsayabilir.

  • Sosyal medya

Buterin, sosyal medya platformları ile çalışarak NFT’lerin daha görünür kılınabileceğinden söz ediyor. Kullanıcılar, profillerinde NFT’lerini, kazandıkları miktarı vb. gösterebilirler.

Son olarak Buterin, NFT’nin önemli ancak aktif koordinasyona ve desteğe ihtiyacı olan bir alan olduğunu hatırlattı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!