Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Algorand Ekosisteminin En Büyük DeFi Protokolü Kapanıyor!

Algorand (ALGO) üzerinde faaliyet gösteren merkeziyetsiz finans (DeFi) protokolü AlgoFi, faaliyetlerini sonlandırarak kapanacağını duyurdu.

Algorand üzerindeki en büyük DeFi protokolü AlgoFi 11 Temmuz tarihinde resmi blog sitesi üzerinden yayınladığı gönderide, platformun geliştirilmesini ve sürdürülebilmesini engelleyen çeşitli olaylar sonucunda kapanma kararı aldıklarını bildirdi.

AlgoFi platformunu en yüksek standartlarda geliştirmeyi artık şirketimiz için sürdürülebilir bir yol haline getirmekten çıkaran bir dizi olay meydana geldi. Bu nedenle platformu kullanıma kapatmaya başlayacağız.

Karar doğrultusunda para yatırma işlemlerinin devre dışı bırakılacağını ve yalnızca para çekme işlemlerine izin verileceğini bildiren AlgoFi, paylaştığı teminat azaltma planlarına dair bir yol haritasına göre sene sonunda platformdaki tüm varlıkları tasfiye etmeyi planlıyor.

Algorand teknolojisinin gücüne ve yeni konsensüs algoritmasına olan inançlarının sarsılmadığını ifade eden ekip, platformu kapatmaya götüren sebepler hakkında ise ayrıntılı bir bilgilendirme yapmaktan çekindi.

DefiLlama verilerine göre geçtiğimiz yılın kasım ayında 218 milyon doların üzerinde Toplam Kilitli Varlık (TVL) değerine ev sahipliği yapan protokolün TVL değerinin mevcut durumda %85 düşüşle 32,2 milyon dolara gerilediği görüldü. AlgoFi, Algorand üzerindeki toplam 58 milyon dolarlık TVL’nin %54,6‘sını oluşturuyordu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!