Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Alibaba Blockchain Alan Adı Patenti Başvurusunda Bulundu

Çin online perakende devi Alibaba, “Blockchain sistemlerinde çapraz zincir etkileşimleri için alan adı yönetim şeması” başlıklı ABD patenti için başvurdu.

Alibaba 15 Ağustos 2019’da yaptığı bu başvurudan önceki başvursunu Kasım 2018’de yapmıştı. Başvuruda Alibaba’nın bilgileri paylaşmak ve belirtmek için “birleşik blockchain alan adı” (UBCDN) olarak adlandırdığı sistemin patentini almayı amaçlamaktadır. Sistemde Alibaba, blockchain alan adı ve bu adla eşleştirilmiş zincir tanımlayıcıyı içeren bir UBCDN mesajı üretmek için bilgisayar sistemi kullanmayı öneriyor.

Başvuruda özellikle UBCDN mesajının “blockchain örneğinin UBCDN’si, UBCDN sahibinin dijital imzası ve UBCDN’nin etki alanının sertifikasını” içerecek.

Patent başvurusunda ayrıca belirtildiği gibi, UBCDN sisteminin blockchain sistemlerindeki çapraz zincir etkileşimlerinde alan adlarını yönetmek için birleşik bir araç olarak kullanılması amaçlanmaktadır.

Patentte bu teknolojinin blockchain yöneticileri de dahil olmak üzere yararlı olabileceği birkaç örnek hakkında şunlar belirtildi;

“UBCDN, bir insan tarafından okunabilir bir tanımlayıcı veya etiket içerebilir. Bu sayede kullanıcılar bir blockchain örneğini kolayca ezberleyebilmelerine ve ulaşmalarına yardımcı olurken blockchain örneğinin benimsenmesine ve kullanımının teşvik edilmesi de sağlanır. Halka açık ve özel blockchainlerin veya konsorsiyum blockchainlerinin sahipleri ya da işletmecileri, adlarına karşılık gelen alan adlarını seçerek kullanıcıların blockchain örneklerinin tanımlayıcılarını hatırlamalarına yardımcı olabilir.”

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment