Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Aliexpress’ten Ürün Satın Alanlar Dikkat! Aldıklarınız Siz Fark Etmeden Bitcoin Madenciliği Yapıyor Olabilir

Aliexpress artık neredeyse tüm dünyada internet erişimi olan insanların tanıdığı ve en azından bir kere olsun alışveriş yaptığı bir platform haline geldi. Söz konusu platform son dönemde artışa geçen dolara ve geç kargo sürelerine rağmen, sahip olduğu bol ürün seçeneği ve yine nispeten hesaplı fiyatlarıyla, hala çok fazla rağbet görmeye devam ediyor.

Türk kripto para topluluğunun önemli isimlerinden Squanch, kendi Twitter adresinden attığı bir tweet ile, kullanıcılar görünmez bir tehlikeye karşı uyardı.

Squanch’ın retweetlediği Florian Babymaster kullanıcısının orijinal gönderisindeki açıklamalar ise şu şekilde:

 ”Bir iş arkadaşım bir kaç tane LED, ışıkların ev içerisinde nerede ve ne zaman yanacağını kendi cep telefonundan kontrol edebileceği Wi-Fi bağlantılı ampuller satın aldı. Ay sonunda elektrik faturası eline geçti ve rakamlar normalden çok daha fazlaydı. İyi bir güvenlik nerd’ü olan arkadaşım, internete bağlı cihazlarının kayıtlarına baktı ve ampullerinin Çin içerisindeki bir internet adresine bağlandığını gördü. Görünüşe göre ampuller içerisine yerleştirilmiş küçük bilgisayar çiplerinde bitcoin madencilik kodu vardı…”


Eğer sizin de yeni aldığınız bir ürün sonrası elektrik faturanız ciddi anlamda artışa geçtiyse, ürünleri gözden geçirmeyi denemenizde fayda olabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment