Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Alipay ve WeChat Pay, Huobi Platformunda Yer Almak İstemiyorlar

Alipay ve WeChat, kendi ödeme servislerinin Huobi‘deki tezgah-üstü ticaret (OTC) platformunda yer almasını istemiyorlar.

Kripto para borsalarından Huobi, kendi tezgah-üstü ticaret platformunda Çin’in önde gelene ödeme servislerinden Alipay ve WeChat Pay’e yer veriyor. Ancak Alipay ve WeChat Pay, bu durumdan pek hoşnut değil.

Yerel haber kaynaklarına göre bu iki ödeme servisi, kendi logolarının ve sundukları hizmetlerin Huobi’de yer aldığını ancak bunun için Huobi’ye herhangi bir yetki vermediklerini belirtiyorlar. Alipay ve WeChat Pay, sundukları hizmetlerin Huobi platformundan kaldırılması için yasal süreci başlattılar.

Sina tarafından yapılan habere göre Huobi kullanıcıları, Alipay ve WeChat Pay servislerindeki QR kodlarını kullanarak işlem gerçekleştirebiliyorlar. Ancak yukarıda da belirttiğimiz üzere ne Alipay ne de WeChat Pay, Huobi’ye bu yönde bir izin verdi.

Yine Sina tarafından yapılan habere göre Alipay ve WeChat Pay, gerekli yasal süreci başlatmış olmasına rağmen Huobi’den bu servislere erişmek hala mümkün.

Cointelegraph tarafından yapılan habere göre Huobi, 29 Ocak’ta hakkında çıkan haberlere yönelik bir açıklama yaptı ve Alipay’den veya WeChat Pay’den herhangi bir bildiri almadığını belirtti.

Huobi, platformunda Alipay ve WeChat Pay logolarını sergilediğini ancak bunun sadece temsili amaçlı olduğunu öne sürüyor. Huobi tarafından yapılan açıklamalara göre şirket, Alipay veya WeChat Pay ile işbirliği içerisinde olduğuna dair herhangi bir iddiada bulunmadı.

Halihazırda kripto para sektörünün en büyük borsalarından biri olan Huobi, son zamanlarda Dünya genelindeki faaliyetlerini güçlendirmeye başladı. Şirket, Alipay ve WeChat Pay ile arasındaki bu konuyu nasıl ele alacak göreceğiz.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment