Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Abra CEO’su: Bankacılık Sektöründeki Kripto Para Şirketlerinin İşi Zor

Kripto para şirketlerinden Abra‘nın CEO’su Bill Barhydt, uluslararası havale işlemlerinin kripto para şirketlerini bir hayli zorladığını söylüyor.

Kripto para sektörünün tanındık isimlerinden olan Bill Barhydt, geçtiğimiz gün Breaker Mag’e bir röportaj verdi. 100’den fazla ülkede 500 binden fazla kullanıcıya hizmet veren Abra’nın CEO’luğunu üstlenen Barhydt, kripto para şirketlerinin yaşadıkları zorluklar hakkında bazı açıklamalarda bulundu.

Barhydt, Abra’nın aslında küresel çapta bankacılık hizmeti veren bir kripto para şirketi olmayı hedeflediğini ancak bu hedefe ulaşmanın bir hayli zor olduğunu söylüyor.

Barhydt’e göre kripto para sektöründeki şirketler, söz konusu yatırım olduğu zaman çok büyük bir sorunla karşılaşmıyorlar. Ancak iş uluslararası havale işlemlerine ve genel olarak ödeme hizmetlerine geldiği zaman durum değişiyor.

Abra, kripto para işlemlerini yaygınlaştırmak için kripto para-itibari para arasında dönüşüm yapılabilen bir ağ oluşturmaya çalışıyor. Ancak bu ağı kurmanın maliyeti bir hayli yüksek. Barhydt’in açıklamalarına göre Abra bu ağı Filipinler’de kurmayı düşündü ancak maliyetin 1 milyar dolar olacağını hesapladıktan sonra vazgeçti.

Barhydt’e göre bankacılık sektöründe hizmet vermeye çalışan kripto para şirketleri birbirinden farklı zorluklarla karşılaşıyorlar ancak aslında çok temel bir ihtiyacı gideriyorlar. Barhydt, bu amaç doğrultusunda çalışan kripto para şirketlerin şu temel sorulara yanıt verdiklerini söylüyor:

“Olabildiğince düşük bir maliyetle para transferi yapabilir miyim? Yatırım yapabilir miyim? Eğer ailem için para biriktiriyorsam bu parayı yatırım yapmak için mi kullanacağım yoksa yastık altında mı saklayacağım? Ülkemin para birimi değer kaybediyorsa bu para ile yatırım yapabilecek miyim?”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment