Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ethereum Geliştiricisi Constantinople Hakkında Konuştu

Ethereum Foundation’ın üyelerinden Hudson Jameson, Ethereum ağında gerçekleşmesi beklenen Constantinople hard forku hakkında konuştu.

Güncel duyuruları baz alacak olursak Ethereum’daki Constantinople hard forkunun 7.280.000.blokta gerçekleşeceğini söyleyebiliriz. Pek çok kişinin beklediği bu Ethereum güncellemesinin aslında ilk olarak 16 Ocak 2019 tarihinde gerçekleşmesi bekleniyordu ancak şimdiki tahminlere göre bu tarih 27 Şubat olacak.

Bu güncelleme daha önce de ertelenmek zorunda kalmıştı. Ethereum geliştiricileri, Constantinople forkunu ilk olarak 2018 yılının sonlarına doğru faaliyete geçirmeyi hedefliyorlardı ancak daha sonra süreç ertelenmek zorunda kaldı.

Ethereum geliştiricileri, Ropsten Testnet’i aktifleştirirken yaşadıkları sorunlar nedeniyle bu güncellemeyi ertelediler. Konu hakkında yayınlanan açıklamalara göre söz konusu test ağında Ethereum ile Parity birleştirilmeye çalışıldı ancak bir bug ile karşılaşıldı.

Ayrıca Parity ve Geth konsensusları ile ilgili de bazı sorunlar yaşandı. Konu hakkında konuşan Jameson, Geth ile Parity arasındaki ayrılığın tahmin edilenden daha farklı bir zamanda gerçekleştiğini ve bunun büyük bir soruna yol açtığını söylüyor.

Jameson’a göre tarih konusunda bir sorun yaşanmasının sebebi, geliştiricilerin zamanlamayı yanlış yapmış olmaları. Bunun sebebi ise ağ üzerindeki blok numaralarını takip etmenin biraz zor olması.

Jameson, konu hakkında yaptığı açıklamalarda şu ana kadar elde edilen başarısızlıkları yeteri kadar hazırlanmış olmamaya bağlıyor:

“İşler niye böyle, niye bu kadar çok sorun var diye soracak olursanız şöyle söyleyeyim: Çoğumuzun görevi geliştirme yapmaktı ve çoğumuzun yöneticilik konusunda herhangi bir tecrübesi yoktu.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment