Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bittrex Kripto Para Borsasında Yaşananlar, Kullanıcıları Paniğe Sürükledi!

Kripto para sektörü bir türlü hacklenmelerin pençesinden kurtulamadı ve 2019 yılının ilk ayında bile Cryptopia borsası iki kere üst üste hacklenmeyi ‘başardı’. Yaşanan bütün bu hacklenmeler sonrası yatırımcılar kripto para borsalarında yaşanan kesintilere karşı ekstra duyarlı hale geldi ki bu durum Bittrex olayında da görülebilmekte.

Önde gelen kripto para borsalarından birisi olan Bittrex, geçtiğimiz 30 Ocak tarihinde ‘teknik sıkıntılar’ yaşadı ve platform belirli bir süre çevrimdışı kaldı.

Platform gelen şikayetlerin artması üzerine konuyu araştırmaya başladı ve sorunun Microsoft tabanlı Azure Bulut Platformundan kaynaklı olduğunu aktardı. Takriben 3 saat boyunca sıkıntılar yaşanan borsanın kullanıcıları, ”are funds safu?” sorusunu yöneltip fonlarının güvende olup olmadığını soracak kadar paniğe kapıldı. Kripto para borsasının fonların güvenli  olup olmadığı sorusuna, ”şu an teknik sorunlar yaşıyoruz” cevabı birçok kullanıcıyı daha fazla paniğe sürüklese de, sorun daha sonra çözüldü ve platform basın saatine göre işleme açık ve erişilebilmekte.

Dünyanın önde gelen kripto para borsalarından birisi olan Bittrex’e karşı bir saldırı gerçekleştirilmesi veya borsanın hacklenmesi, birçok kripto para biriminde sert bir düşüş etkisi yaratabilir. Söz konusu kripto para borsası basın saatine göre hacim açısından dünyanın en büyük 51. platformu olarak bilinmekte.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment