Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Allianz: Sigorta Endüstrisinin Bitcoin’e Girmesi İçin ‘Büyük Bir Fırsat’

Gün geçtikçe, daha fazla sigorta devi kripto para sektörüne giriş yapmaya başlıyor. Sektörde yaşanan çalıntı, hacklenme vb. durumlar ne kadar artarsa, bunları kapsayacak sigorta firmalarının gelişi de bir o kadar artıyor. Allianz en son yaptığı açıklama ile bu endüstrinin ”büyük bir fırsat” olduğunu ifade etti.

”Daha İlgili, Önemli ve Yaygın”

19 Temmuz tarihinde Bloomberge konuşan Christian Weishuber, kripto para birimlerine olan ilgi ve kabulün artmasının, sigorta endüstrisinin bu sektöre kaymasını hızlandıracağını ifade etti.

”Kripto para birimi depolarının sigortalanması büyük bir fırsat olacak.”

”Dijital varlıklar gerçek ekonomi üzerinde daha konuyla ilgili, önemli ve yaygın bir hale geliyor ve biz bu sektördeki ürünleri ve kapsamı araştırıyoruz.”

Kripto para sahipleri ellerindeki varlıkları nereye koyacakları konusunda bir takım sıkıntılar çekmeye devam ediyor. Örnek olarak merkezi borsaları ele alacak olursak, Bithumb, Bancor ve Coincheck gibi hacklenme olaylarının ardından buradaki riskin hala devam ettiğini söylesek pek de yanlış sayılmaz.

Bütün bunlara rağmen, büyük çaplı sigorta devleri yavaş yavaş piyasaya giriş yaptı ancak söylenenlere göre verdikleri fiyat teklifleri ciddi anlamda yüksek.

Söylenenlere göre İngiltere menşeli sigorta devi Aon, kripto sigortası konusunda piyasanın %50’sini elinde tutmakta olup, bu yıl kripto endüstrisi içindeki müşterilere hizmet etmek için özel bir ekip bile oluşturmuş.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment