Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Brian Kelly, Bitcoin’in Fiyat Artışı ve Stellar’ın Litecoin’i Geçmesi Hakkında Konuştu

20 Temmuz tarihinde Brian Kelly CNBC‘nin Fast Money programında Bitcoin‘in devasa fiyat artışını ve Stellar‘ın Litecoin‘i geçişi hakkında yorumlarda bulundu. Brian Kelly finans firması olan BKCM LLC’nin kurucusu ve CEO’su.

Son zamanların ”kripto para savaşı”, Bitcoin ve yükselmesinde etkili oldu. Kelly’e göre, piyasa dinamikleri son iki haftanın gidişatını ciddi oranda değiştirdi.

Kelly konu hakkında şunları ifade ediyor:

”Görünüşe göre piyasanın karakteri değişmiş gibi. Yılın çoğu boyunca, her bir yükselişte agresif bir satış görmüştük. Bu son iki haftada değişti. Olası bir kripto para birimi savaşı, Bitcoin’in yükselmesi için pupa rüzgarı olmuş olabilir.”

Kelly fiziksel olarak panelde olmadığı için, internet üzerinden bağlandığı için, Stellar Lumens için de bir mesaj gönderdi. Kelly Stellar’ın hem kripto para birimi hem de blockchain platformu statüsüne girdiğini ifade etti. Dahası, Stellar’ın bu özelliği bu kripto para birimini, Litecoin’den ‘daha değerli’  hale getiriyor ki zaten bu sebeple toplam piyasa hacmi bakımından LTC’yi geçip 6. sıraya yerleşti.

Kelly’nin gönderdiği mesajda Stellar’ın IBM ile olan ortaklığının da ilginç olduğu ve bunun Stellar platformu üzerinde üretilecek ürünlere çok daha fazla değer katabileceğini aktardı.

Kelly’nin söz ettiği proje Salı günü duyurulmuştu. Stronghold isimli startup firması, Stellar blockchain’i üzerinde işlem görecek olup, işlemleri doğrulamak için Stellar’ın konsensüs mekanizmasını kullanacak USD Anchor isimli stabil koin’ini halka tanıttı. Söz konusu token, Nevada’da bulunan Prime Trust isimli tröst şirketinde tutulacak ABD dolarları ile bire bir oranda desteklenecek. Prime Trust ise Federal Deposit Insurance Corp. (FDIC) aracılığıyla bunu sigortalatacak.

Panele katılan başka bir kripto uzmanı olan ve RiskReversal.com‘un kurucu ortağı ile editörlüğü görevlerini üstlenen Dan Nathan, Bitcoin fiyat artışı hakkında konuştu ve şunları ifade etti:

”Bu haftayı neyin değiştirdiği hakkında konuştun ve şu an biz en düşük seviyenin %25 üzerindeyiz. ”

Panele katılan başka bir uzman daha Stellar hakkında görüşlerini paylaştı. Kendisi Stellar’ın Ripple’ı kuran insanlar tarafından hayata geçirildiğini aktardı. Uzman buna ek olarak Ripple’dan Stellar’a yapılan sermaye kaçışının, Stellar’ı gerçek bir işlem odaklı koin yaptığını da aktardı.

Jed McCaleb Ripple’ın kurucusu olmanın yanı sıra, Stellar’ı kuran isimlerden de birisi.

Stellar’ın yakın zamanda elde ettiği başarıların içerisinde, Coinbase tarafından listelenme şansına sahip koinlerden birisi olmak da yer alıyor. Bu haftanın başlarında Stellar, Şeriat Onayı da almıştı ve bu sayede İslamik piyasalarda kabul edilen ilk Dağıtık Cüzdan Teknolojisi olmayı da güvence altına aldı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment