Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Alman Maliye Bakanından Dijital Para Açıklaması

Alman Maliye Bakanı Olaf Scholz kısa süre önce dijital paralar hakkında bazı açıklamalar yaparak bunların küresel finans sistemi üzerindeki etkilerini değerlendirdi.

Bakan Scholz konu hakkında yaptığı açıklamalarda özellikle sosyal medya devi Facebook‘un Libra adlı projesini ele aldı. Libra’nın genel özelliklerinden bahseden Scholz bu projenin finans sistemi için tehlikeli olabileceğini düşünüyor.

Maliye Bakanı tarafından yapılan açıklamalara göre Libra projesi yalnızca finans sistemine değil bu dijital parayı kullanmak isteyen kişilere de zarar verebilir. Libra projesinin kişisel güvenlik ve veri gizliliği gibi konularda yetersiz kalacağından endişelenen Scholz, Libra kullanıcılarını şimdiden uyarıyor.

Libra ve Euro Rekabeti

Maliye Bakanı Scholz bunun yanı sıra Libra’nın potansiyel kullanım oranıyla ilgili de bazı açıklamalarda bulundu ve Libra ile euro arasında genel bir kıyaslama yaptı.

“Bir para birimi oluşturma işinin özel bir şirkete değil, devlet egemenliğine bağlı” olduğunu söyleyen Scholz, Libra’nın euroya hiçbir şekilde rakip olamayacağını ve Avrupa’daki yetkililerin buna izin vermeyeceğini söylüyor. Euro bölgesi hakkındaki para kullanımı hakkında konuşan Maliye Bakanı Scholz şu konuyu son derece açık bir dille ifade ediyor:

“Euro bölgesindeki tek yasal ödeme aracı eurodur ve euro olmaya da devam edecektir.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment